Carend Congres: Manu Keirse met de workshop 'Helpen bij verlies en verdriet'

Auteur:
13.11.2022
Carend Congres: Manu Keirse met de workshop 'Helpen bij verlies en verdriet'
Auteur:
13.11.2022

Professor Manu Keirse is een absolute pionier in de Vlaamse en internationale palliatieve zorg. Als minister van Volksgezondheid stond hij aan het begin van deze eeuw aan de wieg van de euthanasiewetgeving in België.

Over rouw schreef hij vele boeken, waaronder de bestseller 'Helpen bij verlies en verdriet'. Inmiddels is hij een veelgevraagd spreker over rouw, reist ondanks zijn 75-jarige leeftijd nog altijd bijna dagelijks door de Benelux om zorgverleners bij te spijkeren over correcte hulp bij verlies en verdriet en dat is zeer verdienstelijk: zijn lezingen worden altijd hoog gewaardeerd.

“Rouw is een heel gamma van reacties op een ingrijpend verlies in ons leven”, vertelde klinisch psycholoog en rouwdeskundige Manu Keirse vanuit zijn studeerkamer in het Belgische plaatsje Leefdaal aan de redactie van Nieuwwij in een lezenswaardig interview. “Dat kan verdriet, boosheid, fysieke pijn, verandering in eetgewoonte en werkgedrag zijn, maar het kan evenzeer opluchting en voldoening zijn. Het gaat om elk verlies, dus bijvoorbeeld ook om het verlies van gezondheid, verwachting, werk of een relatie die afbreekt.

Manu Keirse zal tijdens het Carend Congres optreden in een workshop, eentje die we beschouwen als een must-see voor wie hem nog nooit zag, maar eigenlijk ook voor iedereen die hem al wel eens zag.

550x777.jpg

Cover van het Boek 'Helpen bij verlies en verdriet' (uitgeverij Lanoo).


Foto header: Jimmy Kets.

IMG_5013.jpg