Verkiezingen 2024: Het Levenseinde Verkiezingsdebat

Auteur:
14.11.2023
Verkiezingen 2024: Het Levenseinde Verkiezingsdebat
Auteur:
14.11.2023

Hoe staan de politieke partijen tegenover het levenseinde? Hoe denken zij over euthanasie of over palliatieve zorg? In aanloop naar de verkiezingen op 22 november deelden de partijen hun standpunten over levenseindekwesties met de kiezer. Je kunt het debat van 10 november hieronder terugkijken.

Aan bod kwamen onderwerpen als voltooid leven, palliatieve zorg en het verbeteren van de euthanasiewetgeving. Aspirant-kamerleden van BBB (Nicki Pouw-Verweij), CDA (Hilde Palland), ChristenUnie (Joëlle Gooijer), D66 (Anne-Marijke Podt), Groenlinks/PvdA (Elke Slagt-Tichelman), Volt (Marieke Koekkoek) en VVD (Harry Bevers) kruisten de degens. 

Het debat werd geleid door Fransien van ter Beek, bestuursvoorzitter van de NVVE. Omdat de meningen van de diverse politieke partijen sterk uiteenlopen én het soms nog onduidelijk is wat de standpunten van relatief jonge partijen zijn, werd het een prikkelend debat.

Het debat werd georganiseerd door de NVVE (Nederlandse Vereniging voor een Vrijwillig Levenseinde), seniorenorganisatie KBO-PCOB (De Katholieke en Protestants Christelijke Ouderenbond) en het Humanistisch Verbond en is hieronder of via deze link te zien.