Helpen bij verlies en verdriet

Live
16 mei 2023
16
20:00
20:00
Geaccrediteerd
Aanmelden

Helpen bij verlies en verdriet

Manu Keirse, hoogleraar rouw en pionier binnen de palliatieve zorg zal op 16 mei 2023 een avond spreken over een nieuw onderwerp: hoe gaan we om met het verlies van een ouder. Zowel het verlies en verdriet van jonge kinderen komt aan de orde, maar ook gaat hij in op de rouw van volwassen kinderen die een ouder verliezen.

Chronische rouw, verlies van liefde gaat nooit over, want iedere belangrijke gebeurtenis zonder je geliefde, haalt jou weer onderuit en dompelt je weer onder in rouw. 

Raakt een mens het verdriet over een overleden dierbare ooit kwijt? 

“Nee”, zegt Manu Keirse, maar dat hoeft ook niet. Ik spreek tegenwoordig over “verlies overleven” in plaats van “verwerken”, de term die vroeger gangbaar was. Je hoeft de dode niet los te laten. Jullie relatie beëindigt niet, ze verandert alleen van vorm. Wanneer je regelmatig herinneringen blijft ophalen, blijft diegene op een positieve manier leven in je hart. 

Hoogleraar Rouw Manu Keirse gaat in dit webinar in op de omgang met verlies en verdriet. Hij heeft eerder voor ons gesproken, dus hij zal zijn programma aanpassen en focust zich op het omgaan met verlies van een ouder, zowel van een jong kind als van volwassen kinderen.

Hoe kunnen zorgverleners in het proces dat mensen die een dergelijk verdriet ondergaan, zo goed mogelijk ondersteunen. 

Zoals altijd belooft dit een avond vol pakkende verhalen te worden, met ruimte voor vragen, maar ook met gebrek aan antwoorden, omdat die er bij verlies vaak helemaal niet zijn. 

De lezing begint om 20.00 uur en duurt tot circa 21.00. Aansluitend is er uitgebreid ruimte voor vragen en discussie in de chat.

De lezing is geaccrediteerd voor zorgverleners, maar ook zeer toegankelijk voor niet-zorgverleners of zorgverleners die geen accreditatie wensen. Studenten betalen een laag tarief zodat ook zij de kans krijgen om dit inspirerende webinar te volgen.

Kan je het webinar niet live zien, dan kan je je wel aanmelden, met de ontvangen link kan je het webinar onbeperkt terugkijken. NB. Dit webinar komt naderhand niet on demand beschikbaar.

Dit webinar is live, maar een herhaling van het webinar van 17 januari.Gerelateerde artikelen

Manu Keirse: 'Hoe meer je begrijpt van rouw, hoe beter je iemand kan helpen.'
Auteur:
Manu Keirse: Er is maar één goed moment om aan een kind te vertellen dat papa of mama zal sterven en dat is het moment dat volwassenen het zelf ook horen
Auteur: Gertien Koster
Webinar Manu Keirse 17 januari 'uitverkocht'
Auteur: Carend Redactie
Webinar Manu Keirse herhaald op 16 mei
Auteur: Carend Redactie

Sprekers

Manu Keirse
Hoogleraar psychologie & auteur

Accreditatie

V&VN
- 2 punten
ABAN
- 2 punten
SKGV
- 0.5 punt
NAPA
- 2 punten
VSR
- 2 punten
NVDA
- 2 punten
VPTZ
- 0 punt
NVvPO
- 2 punten
AIOS
- 0 punt

Deelname opties

€49,-
Aanmelden
Aanmelden zorgprofessionals
Accreditatie
€15,-
Aanmelden
Aanmelden anderen
Geen accreditatie
€7,50
Aanmelden
Aanmelden studenten. Uitsluitend met een studentenmailadres.
Geen accreditatie

Sprekers