Palliatieve zorg bij Parkinson

Live
22 nov. 2022
22
20:00
20:00
Orgaan falen

Palliatieve zorg bij Parkinson

De ziekte van Parkinson is een veelvoorkomende aandoening en na de ziekte van Alzheimer de meest frequente neurodegeneratieve aandoening. Het is een complexe en invaliderende aandoening met veel verschillende uitingen en symptomen: niet alleen motorische klachten zoals stijfheid, traagheid en tremoren, maar ook cognitieve achteruitgang, stemmingsklachten en autonome dysfunctie. De verwachting is dat er een toename zal zijn in het aantal Parkinson patiënten vanwege onder andere de vergrijzing en bepaalde omgevingsfactoren.

Daarom wordt er in dit webinar aandacht besteed aan palliatieve zorg bij de ziekte van Parkinson. Naast algemene uitleg over het beloop en de behandeling van Parkinson, komen ook aan bod: gebruik van het RADPAC-PD instrument, advanced care planning, voortzetten of stopzetten van de ziektegerichte behandeling en symptoommanagement in de palliatieve fase.

Het webinar wordt gegeven door Herma Lennaerts, parkinsonverpleegkundige en onderzoeker in de palliatieve zorg en Mirthe Ponsen, neuroloog gespecialiseerd in de ziekte van Parkinson.

Gerelateerde artikelen

Najaarsprogramma webinars Carend bekend
Auteur: Carend Redactie
Lees meer →

Sprekers

Mirthe Ponsen
Neuroloog
Herma Lennaerts
Parkinsonverpleegkundige

Accreditatie

V&VN
- 2 punten
ABAN
- 2 punten
SKGV
- 0.5 punt
NAPA
- 2 punten
VSR
- 2 punten

Deelname opties

€49,-
Aanmelden
Aanmelden zorgprofessionals
accreditatie
€15,-
Aanmelden
Aanmelden anderen
geen accreditatie
€7,50
Aanmelden
Aanmelden studenten
geen accreditatie

Sprekers

nieuws, webinars en meer
Uw gegevens worden niet aan derden verstrekt.