Webinar palliatieve zorg bij corona

Auteur: Redactie Carend
11.11.2021
Webinar palliatieve zorg bij corona
Auteur: Redactie Carend
11.11.2021

Op 30 november organiseren we een extra avondwebinar over "Palliatieve Zorg bij Corona". Doelgroep zijn verpleegkundigen, verzorgende, verpleegkundig specialisten, maar ook (huis)artsen (en arts-assistenten) die werken met patiënten in de palliatieve zorg voor coronapatienten. De webinar is inhoudelijk een herhaling van de webinar van vorig jaar, maar met andere sprekers en is op punten geactualiseerd.

In dit webinar zullen we ingaan op de specifieke aspecten van palliatieve zorg bij patiënten met corona, waaronder de soms hoge symptoomlast met benauwdheid, hoesten en onrust. We volgen de casus van een (fictieve) patiënte in de eerste lijn, waarbij Advanced care Planning wordt toegepast. Ook zullen we dit beschouwen op ziekenhuisniveau waarbij de toepassing van de Clinical Frailty Scale (CFS) en opnieuw advance care planning aan de orde komt. Als laatste zullen we alle aspecten van de terminale zorg rond corona bespreken vanuit alle domeinen, waarbij specifieke aandacht is voor de toepassing van zuurstof en optiflow in de terminale fase en ook aandacht voor het nemen van afscheid in de setting van een coronacohortafdeling. 


Rosa Sleddering was lange tijd arts op de corona-afdeling in Zwolle en heeft als aandachtsgebied palliatieve zorg. Sander de Hosson is longarts en lid van het palliatieve team van het ziekenhuis van Assen.

Inschrijven kan hier (een-na-laatste webinar): https://www.carend.nl/webinars