CONGRESSEN

1 november 2023
09:15 - 17:00
Jaarbeurs Utrecht

Congres 'Zorg in de Stervensfase'

Op woensdag 1 november 2023 vindt het congres ‘Zorg in de Stervensfase’ van Carend plaats in de Jaarbeurs. Met sprekers als Lia van Zuylen, Christiaan Rhodius, Saida Aoulad Baktit, Kehah Allush, Adelheid Roosen, Michel de Hondt, Sabine Netters, Leonie Vogels, Jet van Esch, Eric Geijteman en Sander de Hosson zullen we aandacht kunnen besteden aan alle domeinen van de palliatieve zorg in de stervensfase. Presentatie is in handen van Inge Diepman.

We beginnen de dag met de presentatie van de nieuwe IKNL-richtlijn ‘Zorg in de Stervensfase’ met aandacht voor het markeren van de stervensfase en symptomatologie en zullen later op de dag belangrijke medische interventies als euthanasie en palliatieve sedatie de revue passeren, maar er is ook ruimschoots aandacht voor informele zorg van vrijwilligers, communicatie in de stervensfase en interculturele zorg in de stervensfase.

Carend heeft de filosofie dat u tijdens ons congres aan de hand van presentaties concrete kennis en kunde aangereikt krijgt, die u een dag later in de praktijk kunt brengen.