WEBINARS palliatieve zorg & end-of-life (een vierluik)

Carend biedt webinars aan voor iedereen die geïnteresseerd is in palliatieve zorg 


Vanwege de enorme belangstelling hebben wij besloten om ons vierluik over End-of-Life care wederom aan te bieden. Momenteel zijn de webinars over levenseinde-communicatie bij moslims & palliatieve zorg in de oncologie !? al afgerond. Na de zomervakantie vinden Palliatieve Sedatie & de Stervensfase nog plaats.
Wij sluiten dit vierluik af met een Masterclass over existentiële zorg in de stervensfase. Meer informatie over deze speciale masterclass volgt nog.


Op verzoek van velen zijn de webinars nu ook toegankelijk voor als je niet in de zorg werkt, maar wel geïnteresseerd bent in de onderwerpen. Bijvoorbeeld omdat je er als naaste, mantelzorger, werkgever, vriend, buren of zelf mee te maken hebt.
Dit past bij onze visie om de bekendheid van palliatieve zorg en sterven te vergroten in Nederland. Wij vinden dat belangrijk, omdat er als gevolg van deze onbekendheid veel verkeerde ideeën zijn over palliatieve zorg en sterven.  Dat moet en kan echt anders.


De volgende twee webinars zijn vlak na de zomer gepland 

dinsdag 14 sept & 28 sept van 20h00 tot  21h30


De Stervensfase 

In dit webinar wordt de pathofysiologie van het stervensproces besproken. Deze is afhankelijk  van het onderliggende ziektebeeld en de uiteindelijke final common pathway die bij iedereen tot de dood leidt. Wat is sterven eigenlijk, hoe bespreken we dat met de patiënt en zijn naasten, wat doen we nog wel en wat doen we vooral niet meer?  

Dit webinar is bedoeld voor iedereen die te maken heeft met patiënten die sterven. We draaien er niet om heen dus soms is het confronterend. De webinar wordt verzorgd door  Sabine Netters, internist-oncoloog, Etje Verhagen psycholoog en geestelijk verzorger, NIck Dekker, onderzoeker en internist in opleiding en Metta Bunk, verpleegkundig specialist (io) palliatieve zorg.

Ben je geen zorgprofessional, maar wel benieuwd? Dan kun je nu voor slechts 7,50 ook deelnemen. Gebruik dan deze link (uiteraard geen accreditatie)


Palliatieve Sedatie

Palliatieve sedatie wordt best veel toegepast om het sterven dragelijker te maken. Iedere zorgverlener krijgt er mee te maken. Maar ondanks het frequente voorkomen zijn er toch nog veel onduidelijkheden over palliatieve sedatie.

Binnenkort komt de langverwachte nieuwe richtlijn over palliatieve sedatie uit. In deze webinar bespreken Sabine Netters, internist-oncoloog, Nick Dekker, onderzoeker en internist in opleiding, Alien Vos, geriater in opleiding en Rosa Sleddering, arts palliatieve zorg deze nieuwe richtlijn en geven zij verdere achtergrond informatie over palliatieve sedatie.

De webinar is geschikt voor zorgprofessionals van alle niveaus, voor geestelijk verzorgers en ook voor alle andere geïnteresseerden, hoewel het wel vrij "medisch" is.

Ben je geen zorgprofessional, maar wel benieuwd? Dan kun je nu voor slechts 7,50 ook deelnemen. Gebruik dan deze link (uiteraard geen accreditatie)


Accreditatie is toegekend voor alle artsen (2 punten per onderdeel; 8 voor gehele vierluik), verpleegkundigen & verzorgenden (1 punt per onderdeel; 4 voor gehele vierluik), verpleegkundig specialisten (2 punten per onderdeel; 8 voor gehele vierluik) en geestelijk verzorgers (0,5 punt per onderdeel; 2 voor gehele vierluik). Omdat de webinars geaccrediteerd zijn, zouden vrijwel alle zorginstellingen deze kosten moeten vergoeden uit het opleidingsbudget. Zelfstandigen kunnen de kosten aftrekken van de belasting.
Apothekers kunnen op basis van de door de ABAN toegekende punten zelf aanspraak maken op accreditatiepunten en dit geldt ook voor PA-ers o.b.v. de toekenning van zowel de ABAN als het verpleegkundig specialisten register. Ook O2PZ, het platform voor onderwijs in de palliatieve zorg, heeft deze webinars zeer positief beoordeeld.

Houd mij op de hoogte

nieuws,webinars en meer

Uw gegevens worden niet aan derden verstrekt.