CAREND BLOG

Grensbewaking

Auteur: Judith Curfs, verpleegkundige 07.02.2023

Het euthanasietraject werd gestart om zo haar eigen weg te gaan, vastberaden en emotioneel. Het doorlopen van de gehele procedure bleek zwaar, zowel voor haar als voor haar liefsten. Dapper zette ze door.

Auteur: Tanja van Roosmalen, rouw- en verliestherapeut bij LEF Verliesbegeleiding en hoofdauteur van het boek ‘Een pleister tegen tranen’ 04.02.2023

Samen met zijn vrouw tref ik hem aan de keukentafel. Ze hebben één grote vraag: kunnen de kinderen bij dit zelfgekozen moment van sterven zijn, bij de euthanasie?

Auteur: Patty Duijn, rouwdoula 31.01.2023

Even is het leven daar in alle facetten en kleuren aanwezig. Tastbaar, mooi én kwetsbaar. ‘Misschien maakt dat het leven wel zo mooi en zinvol’, bedenk ik.

Auteur: Jannie Oskam, auteur, gastdocent, spreker en dubbele ervaringsdeskundige (gewerkt in de zorg en patiënt) 28.01.2023

‘Nog’ is heel gangbaar als je niet meer beter wordt. Mijn directe omgeving doet dapper mee. ‘Heb je je eigen haar nog?’ ‘Je ziet er nog goed uit.’ Ook in de palliatieve zorg valt dit woord veelvuldig. ‘Wat wilt u nog graag doen?’ ‘Wilt u no...

Auteur: Marthe, dochter 24.01.2023

In no time vormen we 'Team Papa', ondersteund door de huisarts, palliatief verpleegkundige en de thuiszorg. Stuk voor stuk parels die papa liefdevol omringen en begeleiden in zijn laatste levensfase.

Auteur: Stefan Roescher, verpleegkundige team complexe zorg en Michelle van Tongerloo, huisarts 22.01.2023

Hoe een catheter van 2,61 euro uiteindelijk een heleboel pijn bij een stervende patient, 1000 euro en heel veel tijd en frustratie kostte. Het ergste van het verhaal is dat dit beleid is en dus dagelijks op vele plaatsen gebeurt. Carend ont...

Auteur: Eva Koenraadt, auteur en verpleegkundige 21.01.2023

Ze is moe, uitgeput, maar houdt zich al weken meer dan sterk. Hulp vragen voelt als falen dus regelt ze alle zorg voor haar man en kinderen alleen.

Auteur: Cindy, dochter 19.01.2023

Ik heb zoveel respect en liefde voor mensen die in de zorg werken. Op een vreemde manier geeft het me kracht.

Auteur: Esther, dochter 17.01.2023

‘Want ik hou niet zoveel van jou’, zei hij, ‘ik hou veel meer van je moeder.’

Auteur: Raymond Legtenberg, vrijwilliger hospice 10.01.2023

Mijn volgende dienst is over vijf dagen. Ik neem afscheid van Jan en weet dat ik hem niet weer zal treffen. Ik rijd naar huis en merk dat we in korte tijd een band hebben opgebouwd.