Palliatieve sedatie

On demand
Geaccrediteerd
Aanmelden

Palliatieve sedatie

Na het webinar over "Zorg in de stervensfase: signalering en symptomen" op 16 mei, volgt nu het webinar "Zorg in de stervensfase: palliatieve sedatie". Palliatieve sedatie vormt een cruciaal aspect van de zorg in de laatste levensfase, waarbij het doel is om opzettelijk het bewustzijn van de patiënt te verlagen.

Onder leiding van longarts Sander Hosson en huisarts Marike de Meij verkennen we tijdens dit webinar diverse aspecten van palliatieve sedatie. We behandelen onder andere wanneer palliatieve sedatie mag worden toegepast, wat refractaire symptomen zijn en wanneer een symptoom als refractair wordt beschouwd. Daarnaast belichten we de verschillen tussen palliatieve sedatie en euthanasie. Ook leggen we uit waarom zorgverleners nooit zomaar aan een patiënt kunnen beloven dat zij altijd een middel kunnen krijgen om in slaap te vallen.

In het webinar belichten we de praktijk van palliatieve sedatie in het ziekenhuis, maar vooral ook vanuit de huisartsenpraktijk met weer eigen dilemma's. De sprekers zullen casuistiek bespreken en komen ook nog terug op de herziening van de richtlijn in 2022.

Het webinar begint om 20.00 uur en is geaccrediteerd door ABAN, VSR, NAPA, V&VN en de geestelijk verzorgers. Kun je niet live deelnemen aan het webinar? Geen zorgen! Na aanmelding kun je het webinar op een later moment terugkijken.

Sprekers

Sander de Hosson
Longarts, expert en schrijver over palliatieve zorg
Marike de Meij
Huisarts. Voorzitter Team Ondersteunende en Palliatieve Zorg OLVG

Accreditatie aangevraagd

V&VN
- 2 punten
ABAN
- 2 punten
SKGV
- 0.5 punt
NAPA
- 2 punten
VSR
- 2 punten
NVDA
- 2 punten
VPTZ
- 0 punt
NVvPO
- 2 punten
AIOS
- 0 punt
POH-GGZ
- 2 punten
Registerplein
- 2 punten
KNMP
- 2 punten
€34,95
Aanmelden
Aanmelden zorgprofessionals
Accreditatie
€9,95
Aanmelden
Aanmelden anderen
Geen accreditatie
€4,95
Aanmelden
Aanmelden studenten
Geen accreditatie

Sprekers