Publiekswebinar Palliatieve Zorg bij Nierfalen

Live
02 mrt. 2023
02
20:00
20:00
Gratis
Aanmelden

Publiekswebinar Palliatieve Zorg bij Nierfalen

Nierfalen is een chronisch, vaak voortschrijdend ziektebeeld met klachten op verschillende gebieden.

Patiënten kunnen last hebben van vermoeidheid, vocht vasthouden en jeuk, maar ook klachten van angst, depressieve gevoelens en zingevingsaspecten komen veel voor.

Soms is een niertransplantatie mogelijk. Maar vaak ook niet. Bij ziekten die in de tijd voortschrijden en uiteindelijk ook de levensduur bekorten, speelt palliatieve zorg een belangrijke rol. Palliatieve zorg richt zich op de kwaliteit van het leven en probeert niet alleen de lichamelijke klachten te verlichten, maar ook veel aandacht te hebben voor psychische, sociale en zingevingsvraagstukken.

Bij nierfalen zal soms gekozen worden voor ingrijpende behandelingen als niertransplantatie, het starten van dialyse, het niet starten van dialyse en het staken van dialyse.

Tijdens dit webinar zullen internist-nefroloog Marjolijn van Buren, een geestelijk verzorger en een patiënt een uitgebreide blik op de toekomst geven bij nierfalen.

Het webinar is bedoeld voor patiënten en hun naasten en andere geïnteresseerden en is gratis toegankelijk (registreren wel verplicht). Het webinar wordt aangeboden door een samenwerking van PZNL, Patiëntenfederatie, de Nierpatiëntenvereniging en Carend.

Gerelateerde artikelen

Nieuw in 2023: gratis publiekswebinars over palliatieve zorg
Auteur: Carend Redactie
Publiekswebinar 'Nadenken over de toekomst bij nierfalen'
Auteur: Carend Redactie

Sprekers

Marjolijn van Buren
Internist-nefroloog

Accreditatie

Geen accreditatie

Deelname opties

Gratis
Geen accreditatie

Sprekers