Rouw en nazorg

On demand
Geaccrediteerd
Aanmelden

Rouw en nazorg

Manu Keirse (hoogleraar rouw) komt weer bij Carend spreken met een aangepast programma. 

Het uitblijven van zorg rondom de rouw (voor- en na het overlijden) kan tot problemen in de rouwverwerking leiden. Samen met de mantelzorger, naasten en (eventueel) vrijwilligers hebben zorgverleners de best mogelijke zorg verleend, zijn ze intensief samen opgetrokken in een gezamenlijk doel, en na overlijden is het ineens ‘oorverdovend stil’. Hoewel rouw een natuurlijk proces is en in die zin niet behoort tot het domein van de zorg (het is tenslotte geen ziekte), kunnen zorgverleners een belangrijke rol spelen in het ondersteunen van het rouwproces.

Hoe kunnen zorgverleners in het proces van mensen die een dergelijk verdriet ondergaan, zo goed mogelijk ondersteunen? Maar hoe kunnen de zorgverleners zélf ook goed afscheid nemen van de patiënt die is overleden?

Manu Keirse, hoogleraar rouw en pionier binnen de palliatieve zorg, zal in dit webinar verder ingaan over de omgang van verlies en verdriet. Hij heeft eerder voor ons gesproken, dus hij zal zijn programma aanpassen en focust zich dit keer op rouw en de (voor- en) nazorg hiervan. Zoals altijd belooft dit een avond vol pakkende verhalen te worden, met voldoende ruimte voor vragen, maar ook met gebrek aan antwoorden, omdat die er bij verlies vaak helemaal niet zijn.

De lezing is geaccrediteerd voor zorgverleners, maar ook zeer toegankelijk voor niet-zorgverleners of zorgverleners die geen accreditatie wensen.

Sprekers

Manu Keirse
Hoogleraar psychologie & auteur

Accreditatie aangevraagd

V&VN
- 2 punten
ABAN
- 2 punten
SKGV
- 0.5 punt
NAPA
- 2 punten
VSR
- 2 punten
NVDA
- 2 punten
VPTZ
- 0 punt
NVvPO
- 2 punten
AIOS
- 0 punt
€34,95
Aanmelden
Aanmelden zorgprofessionals
Accreditatie
€9,95
Aanmelden
Aanmelden anderen
Geen accreditatie
€4,95
Aanmelden
Aanmelden studenten
Geen accreditatie

Sprekers