Connecting Communities: Hét congres over de sociale benadering palliatieve zorg

Auteur:
02.04.2024
Connecting Communities: Hét congres over de sociale benadering palliatieve zorg
Auteur:
02.04.2024

Agora, Carend en PZNL houden op 26 juni gezamenlijk een congres over de sociale benadering van palliatieve zorg en ondersteuning, in het kader van het NPPZ II.

Ben jij professional in de zorg of het sociaal domein? Of beleidsmedewerker of bestuurder in de zorg, het sociaal domein, of in een gemeente? Of ben je informeel ondersteuner, ervaringsdeskundige, en geïnteresseerd in de sociale benadering?
Wil je je kijk op palliatieve zorg verbreden en uitdiepen in één middag en kennismaken met nieuwe perspectieven op passende zorg en ondersteuning voor mensen in de laatste fase van hun leven? Noteer dan deze datum in je agenda!

Ontmoet inspirerende sprekers, nieuwe initiatieven en voorbeelden uit de praktijk, ontdek wat je daarvan kunt leren en praat mee op woensdagmiddag 26 juni van 12.30-17.00 uur in het Beatrixtheater van de Jaarbeurs Utrecht.

Sociale benadering
In dit congres ligt de nadruk op de sociale benadering van palliatieve zorg voor goede kwaliteit van leven. Naast lichamelijk welzijn gaat het om mentaal en sociaal welbevinden, zingeving en betekenisvolle relaties. Dat bereiken we met passende zorg en ondersteuning die aansluit bij waarden, wensen en de leefomgeving van mensen in de palliatieve levensfase, hun mantelzorgers en naasten. Passende zorg vraagt om samenwerking van professionals en vrijwilligers in het zorg- en sociaal domein. En om verbinding van de formele met de informele zorg in buurten en actieve betrokkenheid van inwoners zelf.  

Inspirerend programma
Maar dat gaat niet vanzelf. Met welke bril kijk jij? Met wie werk jij samen? Hoe organiseer je nieuwe samenwerkingen en wie betrek je daarbij? Hoe bereik je resultaat en daarmee meer plezier in je werk? In een afwisselend programma met inspirerende pioniers, deskundigen en opiniemakers bieden we nieuwe inzichten en kennis om toe te passen in je werk. Je krijgt meer inzicht waarom formele en informele ondersteuners in zorg en sociaal domein en inwoners elkaar nodig hebben en wat de meerwaarde van samenwerken is. Ook gaan we met elkaar in gesprek over wat je sámen anders kunt doen.  

Sprekers

De dagvoorzitter is Pieter Hilhorst.
Sprekers zijn o.a. Marcel Canoy, Marieke Groot, Wies Wagenaar, Judith Rietjens en Sander de Hosson.
De muziek wordt verzorgd door King Me Ltd.

Kosten

Kosten zijn 75 euro inclusief thee, koffie, fris en versnaperingen.

Accreditatie

Accreditatie wordt aangevraagd bij V&VN, NvPO, SKGV en Registerplein.

Programma

12.30  uur: Inloop met koffie en thee
13.00  uur: Start programma Muziek – King me Ltd 
– Welkom – Pieter Hilhorst, dagvoorzitter
– Sociale benadering palliatieve zorg – Sander de Hosson en Iris van Bennekom  
– Haast geboden voor zorgzame buurten – Marcel Canoy
– It takes a village – Marieke Groot
14.40  uur: Interactieve pauze
15.20 uur: King Me Ltd 
– Als we samen – Wies Wagenaar
– De persoon die we vroeger ‘patiënt’  noemden - Judith Rietjens 
16.45 uur: Afsluiting – Pieter Hilhorst, Sander de Hosson, Iris van Bennekom

Wijzigingen in het programma voorbehouden
Kosten 75 euro inclusief thee, koffie, fris en versnaperingen.

Het congres Connecting Communities is een samenwerking van Carend, Agora, Stichting PZNL en het Nationaal Programma Palliatieve Zorg II.