De Carend Podcast: Benauwdheid

Auteur:
29.04.2024
De Carend Podcast: Benauwdheid
Auteur:
29.04.2024

Wat is benauwdheid precies en hoe kunnen zorgverleners dit symptoom verminderen? Longarts Sander de Hosson vertelt over de mogelijkheden om door middel van het weghalen van vocht achter de longen, het behandelen van longembolieen of door medicijnen als morfine benauwdheid te verlichten. Ook wijst hij erop dat benauwdheid heel subjectief is: het kan door patienten op vele manieren worden ervaren.

Luister de podcast hieronder of via Spotify, Apple Podcast of je favoriete podcastkanaal.



De Carend Podcast is een wekelijkse podcast over palliatieve zorg. Nick Dekker, internist in opleiding, bespreekt elke week belangrijke thema's zoals proactieve zorgplanning, interculturele palliatieve zorg, zingeving en communicatie en zorg in de stervensfase. Hij gaat in gesprek met tal van betrokkenen zoals medisch specialisten, jonge dokters en verpleegkundigen en ook ervaringsdeskundigen: zowel patiënten als naasten. In dit derde seizoen staat 'Verlichten van Klachten' centraal.

Stel je vragen of geef ons feedback via podcast@carend.nl. Bedankt voor het luisteren en vergeet niet om een beoordeling achter te laten! 

Voor meer informatie voor zorgverleners over zorg in de stervensfase, bezoek de website: https://palliaweb.nl/richtlijnen-palliatieve-zorg/richtlijn/stervensfase
Voor meer informatie voor patiënten over palliatieve zorg, bezoek de website: https://overpalliatievezorg.nl/dit-is-palliatieve-zorg