De Carend Podcast: 'De laatste zorg'

Auteur:
13.11.2023
De Carend Podcast: 'De laatste zorg'
Auteur:
13.11.2023

Zorgverleners weten vaak maar heel beperkt iets over het werk van de uitvaartverzorger. En dat is jammer. De dood is te vaak een 'muur' tussen zorgverleners voor en na de dood, terwijl we veel van elkaars werk kunnen leren en het proces voor naasten natuurlijk een continuüm is. Carend wil deze muur graag doorbreken. Deze week neemt de Carend Podcast je mee naar de wereld 'na de dood'. 

Max de Waal is medewerker bij Docendo. Hij vertelt over het werk van de uitvaartverzorger en hoe je ook in deze fase zorg op maat kan leveren. Waaruit bestaat 'de laatste zorg'? Hoe communiceer je met familie? Uiteraard geeft hij antwoord op de prangende vraag: waarom zou je dit werk willen doen?

Beluister de Podcast hieronder, via Spotify, Apple podcast, op medicast of via je favoriete podcastkanaal.

Meer informatie over uitvaart: https://uitvaartinformatie.nl/ 

Meer informatie over Docendo: https://docendo.nl/


De Carend Podcast is een wekelijkse podcast over palliatieve zorg. Nick Dekker, internist in opleiding, bespreekt elke week belangrijke thema's zoals proactieve zorgplanning, interculturele palliatieve zorg en communicatie en zorg in de stervensfase. Hij gaat in gesprek met tal van betrokkenen zoals medisch specialisten, jonge dokters en verpleegkundigen en ook ervaringsdeskundigen: zowel patiënten als naasten.

Stel je vragen of geef ons feedback via podcast@carend.nl. Bedankt voor het luisteren en vergeet niet om een beoordeling achter te laten! 

De Carend Podcast wordt mogelijk gemaakt door de Stichting Samen Carend. Je kan deze Stichting financieel ondersteunen door Vriend te worden of door te doneren. Lees meer op de site