Extra editie van De Carend Podcast: 'De Stervensfase'

Auteur: Carend Redactie
14.10.2023
Extra editie van De Carend Podcast: 'De Stervensfase'
Auteur: Carend Redactie
14.10.2023

Het is vandaag de Internationale Dag van de Palliatieve Zorg. Carend brengt ter gelegenheid van deze dag de Podcast 'Zorg in de Stervensfase' uit. 

Hoe ziet deze zorg eruit? Longarts Sander de Hosson vertelt je over de kenmerken van 'De Final Common Pathway', symptomen die zich voordoen in de stervensfase, mogelijkheden om de kwaliteit van sterven te verbeteren, zoals belangrijke zaken als het koppelbed en de waakmand. 

Je kan de podcast hier beluisteren, maar ook via spotify of de apple podcast . De Podcast staat ook op andere kanalen als Podimo of Medicast.

De Carend Podcast is een nieuwe wekelijkse podcast over palliatieve zorg. Nick Dekker, internist in opleiding, bespreekt elke week belangrijke thema's zoals proactieve zorgplanning, interculturele palliatieve zorg en communicatie en zorg in de stervensfase. Hij gaat in gesprek met tal van betrokkenen zoals medisch specialisten, jonge dokters en verpleegkundigen en ook ervaringsdeskundigen: zowel patiënten als naasten.

Stel je vragen of geef ons feedback via podcast@carend.nl. Bedankt voor het luisteren en vergeet niet om een beoordeling achter te laten!