De Carend Podcast: 'Overleden en dan?'

Auteur:
06.11.2023
De Carend Podcast: 'Overleden en dan?'
Auteur:
06.11.2023

Wat gebeurt er als iemand overleden is? Vandaag gaan we dat horen van Wytze de Boer, dokter in opleiding tot longarts. Hij geeft inzicht in hoe dokters hier mee omgaan en waar aan gedacht moet worden rondom het overlijden. Vragen die aan bod komen zijn Hoe je met emoties bij familie in de kamer rond het overlijden omgaat? Blijf je daarbij? Wat bespreek je allemaal? Hoe stel je de donatievraag? Wanneer stel je een obductie voor? 

Je kan de Podcast hieronder beluisten of via Spotify, Apple Podcast, via Medicast of je favoriete podcastkanaal. 

Meer informatie over dit onderwerp:

Richtlijn lijkschouw door behandelend artsen – juni 2016

Handreiking (niet-) natuurlijke dood – januari 2016 

Informatie over transplantatie: www.transplantatiestichting.nl 

 


De Carend Podcast is een wekelijkse podcast over palliatieve zorg. Nick Dekker, internist in opleiding, bespreekt elke week belangrijke thema's zoals proactieve zorgplanning, interculturele palliatieve zorg en communicatie en zorg in de stervensfase. Hij gaat in gesprek met tal van betrokkenen zoals medisch specialisten, jonge dokters en verpleegkundigen en ook ervaringsdeskundigen: zowel patiënten als naasten.

Stel je vragen of geef ons feedback via podcast@carend.nl. Bedankt voor het luisteren en vergeet niet om een beoordeling achter te laten! 

De Carend Podcast wordt mogelijk gemaakt door de Stichting Samen Carend. Je kan deze Stichting financieel ondersteunen door Vriend te worden of door te doneren. Lees meer op de site