Inschrijving Carend Congres 'Zorg in de Stervensfase' start 11 april

Auteur: Carend Congres Redactie
03.04.2023
Inschrijving Carend Congres 'Zorg in de Stervensfase' start 11 april
Auteur: Carend Congres Redactie
03.04.2023

Op 1 november vindt het congres 'Zorg in de Stervensfase' plaats. Tijdens deze dag zullen we natuurlijk de mogelijkheden van formele én informele zorg rond het sterfbed bespreken, zal er aandacht zijn voor symptomen tijdens het sterven en voor communicatie met de naasten rond het sterfbed.

We leggen momenteel de laatste hand aan het programma van plenaire sessies en workshops, maar we mogen alvast bekend maken dat onder dagvoorzitterschap van niemand minder dan Inge Diepman onder andere professor Lia van Zuylen, geestelijk verzorger Saïda Aoulad Biktit, de internisten Alexander de Graeff en Sabine Netters, psycholoog Leonie Vogels en Christiaan Rhodius op deze dag zullen spreken. Onderwerpen zullen onder meer de nieuwe richtlijn 'Zorg in de Stervensfase', Euthanasie, Begeleiding bij bewust afzien van eten en drinken, Interculturele Zorg in de stervensfase en Communicatie zijn.

Op 11 april zal de inschrijving openen. Wij zullen op die dag ook met een nieuwsbrief (opgeven kan hier) komen met de highlights uit het programma.