Connecting Communities: Als we samen waren - Wies Wagenaar

Auteur:
22.03.2024
Connecting Communities: Als we samen waren - Wies Wagenaar
Auteur:
22.03.2024

Beste mol, zullen wij gaan samenwerken?’ Mol en worm, alhoewel verschillend, willen samenwerken. Respectvol en eigen aan wie ze zijn, beschrijft Toon Tellegen op een natuurlijke manier hoe er gemeenschappelijke grond ontstaat. Zo groeit een prachtige samenwerking. 

Toon Tellegen schetst in zijn inspirerende boekje ‘Als we samen’ aan de hand van dierenverhalen het hoopvolle perspectief op samenwerking. Wat als het sociaal domein en palliatieve zorg, net als de dieren in zijn verhalen, samenwerken? Wies Wagenaar neemt je mee in haar verhaal en ervaringen met de stappen die zij, met haar collega’s in Amsterdam, al hebben gezet. Waarom is het belangrijk om eerst elkaar en elkaars expertise te leren kennen en waarderen? Ontdek hoe ook jij de krachten kunt bundelen en samen tot afgestemde, goede ondersteuning komt voor mensen die het leven moeten loslaten. Samen met het buurtteam en Tamimount Kaddouri, een inwoner uit de buurt, geeft Wies inzicht in dit proces en wat dit heeft opgeleverd. Hoe kijken zij naar ‘Als we samen’? Tot slot delen ze praktische tips om ook te beginnen met samenwerken en is er ruimte voor interactie.

Wies Wagenaar is pionier, kwartiermaker en netwerkcoördinator palliatieve zorg. Als netwerkcoördinator palliatieve zorg in Amsterdam en Diemen staat zij bekend als initiator, adviseur en facilitator - ook voor collega-netwerkcoördinatoren. Wies is van oorsprong verpleegkundige en streeft naar verbinding tussen verschillende domeinen, waaronder het zorgdomein en sociaal domein. Daarnaast brengt zij verschillende perspectieven, initiatieven en projecten samen om palliatieve zorg in de regio te verbeteren. In 2022 ontving Wies de Palliactief Award vanwege haar fundamentele bijdrage aan de ontwikkeling van palliatieve zorg in Nederland. Daarvoor ontving zij meerdere malen de Els Borst-prijs voor haar bijdragen om meer bekendheid te geven aan palliatieve zorg en informatie die behulpzaam is bij het bespreekbaar maken en nemen van beslissingen.