Nationaal Euthanasie Congres: Carla Bekkering en Steven Pleiter

Auteur: Carend Congres Redactie
10.09.2024
Nationaal Euthanasie Congres: Carla Bekkering en Steven Pleiter
Auteur: Carend Congres Redactie
10.09.2024

De NVVE geeft voorlichting en advies 

De NVVE strijdt voor meer keuzevrijheid rond het levenseinde. Zij geeft voorlichting en advies over hoe regie te houden, zodat de patiënt beter in staat is het gesprek met de arts te voeren. Carla Bekkering, coördinator van het Adviescentrum, licht de werkwijze van de NVVE toe. NVVE-consulent Steven Pleiter laat de meerwaarde zien van een huisbezoek.

Carla Bekkering Als coördinator van het Adviescentrum van de NVVE reageert Carla Bekkering op vragen van NVVE-leden. Samen met haar collega’s begeleidt ze de 150 NVVE-vrijwilligers die individuele gesprekken voeren met leden tijdens spreekuren of huisbezoeken.


Steven Pleiter De laatste tien jaren van zijn werkzame leven stonden voor Steven Pleiter in het teken van het vrijwillige levenseinde. Hij stond als projectleider aan de wieg van de Levenseindekliniek (later Expertisecentrum Euthanasie) en werd daar later directeur/bestuurder. Na zijn pensioen begin 2021 werd hij vrijwilliger voor de NVVE als consulent en voorlichter. Ook is hij nog actief als adviseur van andere organisaties die zich bezighouden met het levenseinde.