Over één week loopt de vroegboekkorting voor het congres 'Zorg in de Stervensfase' af

Auteur:
23.08.2024
Over één week loopt de vroegboekkorting voor het congres 'Zorg in de Stervensfase' af
Auteur:
23.08.2024

Op 6 november vindt het congres 'Zorg in de Stervensfase' plaats. Tijdens dit congres zullen tal van experts ingaan op de professionele en informele zorg in de stervensfase. Zo komt bijvoorbeeld palliatieve sedatie, symptoombestrijding in de stervensfase, waken en mondklachten uitgebreid aan bod, maar ook is er aandacht voor complementaire zorg en existentieel lijden in de stervensfase.

Je hebt nog tot 1 september om je met vroegboekkorting (279 euro) in te schrijven. Vanaf 1 september geldt het normale tarief van 314 euro; wees er dus snel bij!


Je kunt je ook als groep aanmelden: vanaf twee personen kun je mailen met congres@carend.nl. Studenten en vrijwilligers in een hospice (die dus niet professioneel in de palliatieve zorg werken) kunnen voor de helft van de prijs deelnemen. 

Meer over het congres vind je hier en inschrijven kan hier.


Workshop-tip: Professor Yvonne Engels gaat uitgebreid in op existentieel lijden tijdens de stervensfase


Acht redenen om naar het congres 'Zorg in de Stervensfase' te komen


  1. Manu Keirse: Inmiddels is hij 78 jaar oud, maar met grote vitaliteit en ambitie reist hij nog steeds stad en land af om mensen meer te vertellen over rouw. Wij bij Carend zijn in ieder geval enorm fan van Manu Keirse. Deze hoogleraar uit Leuven heeft heel veel goede boeken over rouw geschreven, maar je móet hem live op het podium gezien hebben, erg inspirerend!Bouw meer kennis op over palliatieve zorg: Het congres biedt uitgebreide lezingen en workshops over belangrijke aspecten van de zorg in de stervensfase, zoals de fysiologische processen tijdens het sterven, interculturele palliatieve zorg, rouw en verlies, postmortale zorg en existentiële vraagstukken. 

  2. Netwerken met vakgenoten: Het congres trekt een breed publiek van (huis)artsen, verpleegkundigen, verzorgenden, paramedici en uitvaartzorgmedewerkers. Dit biedt een waardevolle gelegenheid om te netwerken, ervaringen te delen en samen te werken met andere professionals uit het veld.

  3. Inspiratie door toonaangevende sprekers: Deelnemers krijgen de kans om te luisteren naar vooraanstaande experts zoals Mustafa Bulut, Manu Keirse, Yvonne Engels, Sabine Netters en Sander de Hosson. Hun inzichten en ervaringen kunnen inspireren en nieuwe perspectieven bieden. 

  4. Praktische vaardigheden ontwikkelen: Workshops over specifieke thema's zoals mondklachten, delier, en complementaire zorg bieden concrete vaardigheden en kennis die direct toepasbaar zijn in de dagelijkse praktijk van palliatieve zorg.

  5. De Human Connection van Teun Toebes: Afgelopen jaar kwam de film 'Human Connection' van Teun Toebes uit. De film had een geweldige impact op het denken over dementie. En Teun is op een missie die we bij Carend van harte ondersteunen. Tijdens dit congres sluit hij af met een niet-te-missen voordracht.

  6. Theater van de Laatste Dagen: Deze lichtvoetige vertelling is zeer geschikt als opmaat voor een uitwisseling van ervaringen onder personeel en vrijwilligers over het werken met mensen die geen genezingskans meer hebben. Het is theater dat uitnodigt tot gesprek.

  7. Existentiële zorg in de stervensfase: Zowel spreker als onderwerp zijn reden om uit te kijken naar deze workshop. Yvonne Engels is hoogleraar en buitengewoon kundig verteller over existentiele zorg. Ditmaal gaat het over het bieden van deze zorg in de stervensfase. Aanrader!

  8. Sander de Hosson: Of het nu gaat om een hospice te ondersteunen die in Bloemendaal tegengehouden wordt door de buurt of actie te voeren om palliatieve zorg in het onderwijs te borgen: Sander gaat de barricades wel op en wij bij Carend zijn er blij op dat het onze collega is! Naast zijn activisme spreekt en schrijft hij veel over het vak dat hem als longarts aan het hart gaat: de palliatieve zorg. Hij mag het congres openen!