Films die je laten nadenken over de dood en het leven

Auteur:
24.12.2023
Films die je laten nadenken over de dood en het leven
Auteur:
24.12.2023

Een vrije avond? Op zoek naar warmte? Ruimte om geraakt te worden?  De redactie van Carend verzamelde ook dit jaar een aantal toepasselijke films. Sla een warme deken om je heen en vergeet de doos met tissues niet. 

A Walk To Remember

Deze film gaat over Jamie ( Mandy Moore) en Landon ( Shane West). Jamie is een postitieve ingestelde dochter van een dominee en Landon is een ongeïnspireerde, verveelde jongen. Na een uit de hand gelopen grap komen Jamie en Landon elkaar tegen en Landon wordt verliefd op haar. Helaas blijkt Jamie ongeneeslijk ziek te zijn. 

Five Feet Apart

Will en Stellen verblijven allebei in het ziekenhuis vanwege taaislijmziekte. Ze vallen voor elkaar maar moeten een zekere afstand bewaren. Will maakt deel uit van een experimentele behandeling en Stella wacht op een orgaandonatie.

Still Alice

Alice krijgt een enorme schok te verduren als de ziekte van Alzheimer bij haar wordt vastgesteld. Langzaam begint ze de regie over haar leven te verliezen, terwijl de onderlinge banden met de familie steeds meer onder druk komen te staan.

P.S. I love You

In P.S. I Love You volgen we het verhaal van Holly en Gerry. De twee zijn gelukkig getrouwd maar dan slaat plots het noodlot toe wanneer Gerry sterft door een hersentumor.

Me Before You

De vrolijke Louisa heeft geen duidelijke richting in haar leven. Ze wordt ingehuurd om de zorg op zich te nemen van de verlamde Will. Louisa is vastberaden om de cynische Will te overtuigen dat het leven wel nog zin heeft. 

The Notebook

Tijdens een vakantie ontmoet Allie de knappe Noah. Ondanks de verschillende achtergronden beleven ze een zomer vol passie. Als de Tweede Wereldoorlog uitbreekt, verliezen ze elkaar uit het oog.

I Still Believe

Rockster Jeremy Camp leidt een christelijk leven samen met zijn vrouw Melissa. Wanneer zij niet veel later komt te overlijden moet hij een zwaar verdriet verwerken dat hij meeneemt in zijn eerste liedjes. 

The Choice

Wanneer Travis zijn nieuwe buurvrouw Gabby ontmoet, springt er direct een vonk over. Het lijkt onschuldig, maar naarmate de tijd verstrekt wordt de relatie hechter. Gabby heeft echter al een relatie en komt voor een dilemma te staan.

The Last Song

De onhandelbare Billie wordt voor de zomer naar haar vader gestuurd die in een klein dorpje aan zee woont. Ze hebben niks met elkaar gemeen behalve de liefde voor muziek.

Clouds

Gebaseerd op een waargebeurd verhaal. De zeventienjarige Zach Sobiech is een vrolijke middelbare scholier met muzikaal talent. Maar in zijn laatste jaar, net als zijn droommeisje eindelijk zijn verliefdheid beantwoordt, komt Zachs wereld op zijn kop te staan. Zijn kanker is uitgezaaid en hij heeft nog maar zes maanden te leven.

I Can only Inmagine

Dit waargebeurde verhaal volgt het leven van Bart Millard. Hij was de hoofdzanger van de christelijke band MercyMe. Bart verloor zijn vader, die stierf aan kanker. Dat inspireerde hem tot het schrijven van een liedje dat een mega-hit werd: "I Can Only Imagine".`

Achtste Groepers Huilen niet

Akkie is gek op voetbal, ook al vindt klasgenoot Joep dat het geen meidensport is. Akkie laat zich niet op haar kop zitten en met humor gaat ze tegen zijn pesterijen in. Wanneer ze leukemie krijgt, behoudt Akkie haar optimisme en energie.

Miracles from Heaven

In Miracles from Heaven volgen we Christy Beam (Jennifer Garner), een toegewijde moeder uit Texas die wanhopig probeert haar 10-jarige dochter Anna (Kylie Rogers) te redden van een zeldzame en ongeneeslijke aandoening. Ondanks talloze ziekenhuisbezoeken en medische behandelingen lijkt Anna's gezondheid alleen maar te verslechteren. Totdat er op een dag een wonder gebeurt tijdens een bijna fatale val van Anna. Ze ervaart een buitengewone ontmoeting die niet alleen haar eigen leven, maar ook dat van haar familie en gemeenschap voor altijd zal veranderen.

Love Again

Terwijl Mira rouwt om het overlijden van haar verloofde stuurt ze romantische berichtjes naar zijn telefoonnummer. Wat ze niet weet, is dat dat nummer nu van journalist Rob is, die onder de indruk raakt van de openhartige berichtjes.

The Age of Adeline

Een mooie 29-jarige vrouw leeft al meer dan een eeuw, maar wordt niet ouder. Als ze verliefd wordt, komen de geheimen van haar verleden langzaam uit.

You’re not You

Kate lijdt aan de ziekte ALS waardoor ze niet meer zo mobiel is. Ze besluit daarom Bec, een doelloze en zelfingenomen studente, in te huren om haar te verzorgen, ondanks de bezwaren van haar man. Wat voor Bec echter begon als een parttime baan transformeert in een levensveranderende ervaring als haar relatie met Kate haar verandert in een jonge vrouw met vertrouwen en ambitie.

Collateral Beauty

Een succesvolle New Yorkse reclameman (Will Smith) raakt door een tragedie diep in de put. Terwijl zijn vrienden zich ernstig zorgen maken om zijn welzijn, probeert hij antwoorden te krijgen vanuit het universum door brieven te schrijven naar Liefde, Tijd en Dood. Pas op het moment dat er onverwacht persoonlijke reacties komen op zijn brieven, begint hij langzaam te begrijpen hoe deze elementen met elkaar verbonden zijn in het leven en ontdekt hij dat er zelfs in tijden van groot verlies ook mooie momenten van betekenis en schoonheid kunnen zijn.

 


Zin in meer? Vorig jaar maakte het team van Carend ook een lijst, klik hier.