Jaarcongres Carend: "Samen zetten we iets in beweging"

Auteur: Carend Redactie
16.03.2024
Jaarcongres Carend: "Samen zetten we iets in beweging"
Auteur: Carend Redactie
16.03.2024

Het Jaarcongres van Carend 'Leven toevoegen aan de dagen, kijken naar de toekomst' ligt achter ons. De laatste appjes in de groepsapp van het vrijwilligersteam druppelen binnen. Blij met elkaar, trots op wat er is neergezet, geïnspireerd, hartjes. We zouden nog uren door kunnen schrijven over gisteren.

Maar ja. Wat moet je daar als lezer mee? Gevalletje 'je had erbij moeten zijn'? En wie zijn wij om over ons eigen congres te vertellen hoe het was?

Dus laten we het vandaag bij deze foto houden. Sabine Netters en Sander de Hosson kennen jullie vast al, de oprichters van Carend. Dit zijn wij of nou ja, een deel van de vrijwilligers van Carend. We werken vanaf verschillende locaties en vaak online met elkaar, voor ons was het om die reden ook een feestje om elkaar weer live te ontmoeten.
Met een warm welkom voor Diet en Vincent, die onlangs hun dochter verloren, een groot verlies. Heel bijzonder dat zij erbij waren en mee wilden helpen.

Er zijn mooie, wijze, rake, moedige, zorgelijke en hoopvolle woorden gedeeld door de sprekers. Tijdens hun presentaties, in wisselwerking met het publiek en tijdens de interviews met dagvoorzitter Inge Diepman. Er viel van alles te ontdekken bij de standhouders in de pauzes.

De beste zorg, ook als je niet meer beter wordt. Die boodschap en noodzaak moet doordringen bij beleidsmakers en op de agenda in Den Haag. Ondertussen zijn er al een heleboel mensen alvast gewoon begonnen. Van onderaf. Met elkaar. Er is zoveel kennis en ervaring om te delen, er zijn zoveel hoopvolle initiatieven.

De komende tijd zullen we een aantal quotes delen van de sprekers die er gisteren waren. Om over na te denken, om je te laten raken en om door te geven.
Zo was je er toch een beetje bij of kun je nog even terug naar hoe het was. Samen zetten we iets in beweging.