Tussenland: een lezing door Jannie Oskam

Auteur: Rosa Sleddering
17.01.2022
Tussenland: een lezing door Jannie Oskam
Auteur: Rosa Sleddering
17.01.2022

Hoe is om te leven met de dood in je schoenen? Wat kan palliatieve zorg daar precies betekenen? Jannie Oskam heeft uitgezaaide borstkanker en is ongeneeslijk ziek. Ze schreef daar een prachtig boek over: Tussenland. Binnenkort vertelt ze erover bij Carend. 

In dit extra webinar op 15 februari (om 20.00 uur) neemt Jannie Oskam ons mee in haar ervaringen over leven in dat Tussenland: een overgangsgebied tussen leven en dood waarin je de weg niet kent en waarvan je de taal niet spreekt.

Zij zal uitgebreid ingaan op wat de palliatieve zorg haar bracht, maar ook komen andere onderwerpen aan bod zullen zoals 'samen beslissen' over de behandeling: hoe doe je dat als patiënt en als zorgverlener? Ook zal Jannie ingaan op de overgang van ziekenhuis naar thuis in de palliatieve fase: wat kom je dan tegen, waar moet je aan denken? Hoe kan je je het beste voorbereiden op de fase die komen gaat?

Deze lezing is toegankelijk voor iedereen, zowel voor zorgverleners als voor patiënten en naasten en andere geïnteresseerden. Er zal voldoende ruimte zijn voor het stellen van vragen.

Jannie Oskam heeft sociale wetenschappen gestudeerd en deelt haar ervaringen als patiënt tegen de achtergrond van dertig jaar werken in de zorg. Ze heeft twee boeken geschreven: ‘Tussenland – over leven met de dood in je schoenen’ en ‘Zo gaan we het doen! Samen beslissen bij borstkanker’.


Kosten 7,50 euro voor iedereen. Er is voor dit webinar geen accreditatie aangevraagd. Deze lezing kwam tot stand in samenwerking met PZNL.

Presentatie en moderatie in handen van Sander de Hosson en Rosa Sleddering


Inschrijven: https://carend.webinargeek.com/tussenland-over-leven-met-de-dood-in-je-schoenen

Lees hier meer over Jannie Oskam en haar boek in dit interview met Rob Bruntink.

Recensie Tussenland door Netwerk Noord-west Veluwe: https://palliaweb.nl/netwerk-noordwestveluwe/nieuws/boekrecencie-tussenland-door-jannie-oskam