Palliatieve zorg bij hartfalen

On demand

Palliatieve zorg bij hartfalen

Hartfalen is een ernstige en meestal progressieve ziekte die gekenmerkt wordt door inspanningsbeperking, vermoeidheid en periodes met verslechtering van benauwdheid door het vasthouden van vocht.

De palliatieve zorg bij hartfalen staat deels nog in de kinderschoenen, maar in de eerstelijn en ook binnen de cardiologie gaat gelukkig steeds meer aandacht uit naar deze belangrijke zorg bij hartfalen.

Omdat hartfalen een forse beperking geeft op de kwaliteit van leven is goede advance care planning (ACP) van groot belang: hoe gaat de ziekte verlopen en wat zijn de wensen en de grenzen van de patiënt ten aanzien van zijn of haar behandeling?

In dit webinar gaan we uitgebreid in op ACP, maar ook op de brede uitdaging die er ligt voor zorgverleners om de kwaliteit van leven tot in de laatste fase van het leven te waarborgen. Hoe lang gaan we door met diuretica en andere medicatie? Wat doen we met de ICD of de pacemaker en wat kan je doen om ook in die allerlaatste fase van het leven goed voor je patient te zorgen?

Het webinar is bedoeld voor zorgverleners die werken met patiënten met hartfalen, zoals artsen, verpleegkundig specialisten, verpleegkundigen, geestelijk verzorgers, praktijkondersteuners, maar is ook toegankelijk voor andere geïnteresseerden zoals patienten en naasten.

Gerelateerde artikelen

Webinars over palliatieve zorg bij dementieel syndroom, ALS, COPD en hartfalen
Auteur: Carend Redactie
Lees meer →
Palliatieve zorg bij hartfalen
Auteur: Sander de Hosson
Lees meer →
Palliatieve zorg bij hartfalen: onderbelicht in opleiding en praktijk
Auteur: Carend Redactie
Lees meer →

Sprekers

Marjan Aertsen
verpleegkundig specialist hartfalen OLVG
Bas Bekkers
cardioloog MUMC

Accreditatie

V&VN
- 2 punten
ABAN
- 2 punten
SKGV
- 0.5 punt
NAPA
- 2 punten
VSR
- 2 punten

Deelname opties

€34,95
Aanmelden
Aanmelden zorgprofessionals
accreditatie
€9,95
Aanmelden
Aanmelden anderen
geen accreditatie
€4,95
Aanmelden
Aanmelden studenten
geen accreditatie

Sprekers

nieuws, webinars en meer
Uw gegevens worden niet aan derden verstrekt.