Auteur: Rob Bruntink, journalist
24.04.2022
Bewust afzien van eten en drinken om daardoor je levenseinde te bespoedigen. Voor de één is het de ultieme, autonome dood, voor de ander is het een gruwelijk idee.
Carend biedt over dit onderwerp op dinsdagavond 3 mei een webinar aan. Het wordt onder meer verzorgd door internist-oncoloog en hospice-arts Alexander de Graeff.
Hoe vaak mensen er in Nederland voor kiezen om hun levenseinde te bespoedigen door bewust te stoppen met eten en drinken is niet precies bekend. “In officiële onderzoeken naar beslissingen rondom het levenseinde komt het percentage van 0,5 procent van de sterfbedden naar boven”, zegt De Graeff.
“Maar, ik moet daarbij vermelden dat dit onderzoeken zijn die zich op artsen richten. Het kan best zijn dat het vaker gebeurt, maar dat artsen daar niet bij betrokken zijn.
Lees het hele interview met Alexander de Graeff:
https://www.dutchhealthhub.nl/artikel/bewust-afzien-van-eten-en-drinken/
Dit artikel is te lezen op de website van onze partner Dutch Health Hub.