Carend/ Sander de Hosson genomineerd voor de gouden bezem

Auteur:
21.09.2022
Carend/ Sander de Hosson genomineerd voor de gouden bezem
Auteur:
21.09.2022

‘Als je het over de dood hebt, kun je leven. ’

Sinds 15 jaar wordt er in de zorg meer gesproken over de dood. Carend/Longarts Sander de Hosson zijn genomineerd voor de 'Gouden Bezem-award' 2022 en wij zijn daar met recht trots op. Carend wil vooral jongere collega’s inspireren om het gesprek aan te gaan over de dood met patiënten en naasten.

Al tijdens hun opleiding tot longarts en internist vielen Sander en mede-oprichter Sabine Netters een hiaat op in de opleiding tot arts. Een hiaat dat volgens Sander zijn oorsprong vindt in onze cultuur: mensen weten dat ze dood gaan, maar niet hoe ze daarmee moeten leven. Met zijn columns, boeken en posts via social media wil Sander een voorbeeld zijn voor jonge dokters en hun aansteken: je mag best kwetsbaar zijn en dat ook laten zien.

“Zorg gaat ook over medicijnen, maar is in essentie niet meer dan de relatie tussen mensen. Laten we het daarom vooral over de dood hebben; dan kunnen we leven.”

Waardering voor vernieuwende mensen en organisaties

Sander is een van de kanshebbers voor de Gouden Bezem Award die op vrijdag 23 september voor de derde keer op rij uitgereikt wordt. Deze keer is dat tijdens het Werkgelukfestival van Sociaal Domein Online in het Groningse Tolbert.

De Gouden Bezem is een waardering voor mensen en organisaties die vernieuwend denken en uitzonderlijk werk verrichten in de wereld van zorg en welzijn.

Meer informatie vindt u op de site van de Nieuwe Bezems.