Congres Zorg in de Stervensfase: Manu Keirse

Auteur:
07.03.2024
Congres Zorg in de Stervensfase: Manu Keirse
Auteur:
07.03.2024


Veelgevraagd spreker en pionier binnen de palliatieve zorg, professor Manu Keirse, keert terug bij Carend. Op het Congres 'Zorg in de stervensfase'  zal hij vertellen over 'Verlies en Verdriet'. 

Manu Keirse heeft eerder bij Carend gesproken. Zijn bijdrage bij een van onze webinars geldt als het veruit hoogst gewaardeerde webinar van de afgelopen twee jaar. Keirse is hoogleraar rouwverwerking aan de Katholieke Universiteit Leuven. Hij geldt al decennia als een van de voorvechters van goede palliatieve zorg, was Belgische minister van Volksgezondheid rond de millenniumwisseling en speelde een bepalende rol bij het aannemen van de euthanasiewetgeving in België. 

In de laatste jaren heeft hij veel geschreven over het onderwerp rouwverwerking. Een van zijn bekendste werken is 'Helpen bij Verlies en Verdriet', welke al vele jaren geldt als het basisboek over rouw. Manu Keirse zal aan de hand van vele herkenbare voorbeelden aantonen dat rouwen niet gelijkstaat aan afscheid nemen, maar aan anders leren vasthouden. 

Wij bij Carend vinden zijn voordracht een absolute must see, zowel voor zorgverleners als voor iedereen. Dankzij talloze concrete tips voor de rouwende én zijn omgeving is de voordracht interessant voor iedereen die met verlies geconfronteerd wordt of met degenen die om zullen gaan met hen die verlies lijden.