Carend lanceert 'De Carend podcast'

Auteur: Carend redactie
11.09.2023
Carend lanceert 'De Carend podcast'
Auteur: Carend redactie
11.09.2023

Carend lanceert De Carend Podcast, een nieuwe wekelijkse podcast over palliatieve zorg. Nick Dekker, internist in opleiding, bespreekt elke week belangrijke thema's zoals proactieve zorgplanning, interculturele palliatieve zorg en communicatie en zorg in de stervensfase. Hij gaat in gesprek met tal van betrokkenen zoals medisch specialisten, jonge dokters en verpleegkundigen en ook ervaringsdeskundigen: patiënten naasten.

Van begin tot einde
Van begin tot einde, dat is de titel van het eerste seizoen van de podcastserie. In de eerste aflevering gaat Sander de Hosson, longarts, in op het begin van de palliatieve fase: het slecht nieuwsgesprek. Hoe bereidt hij zo'n gesprek voor? Hoe gaat zo'n gesprek? En wat is het belang van stilte?
In de daarop volgende afleveringen zullen onder andere internist Sabine Netters en patiënt Jannie Oskam vertellen over het verdere beloop van de palliatieve fase. Later zullen ook onderwerpen als zorg in de stervensfase en zorg na de dood aan de orde komen.

Je kunt de eerste aflevering van de podcast hier beluisteren. De Podcast is ook te beluisteren via Apple Podcast, Google Podcast, Podimo en Medicast. Wij zijn erg benieuwd naar jouw mening en ontvangen op- en aanmerkingen graag via podcast@carend.nl.

Lynn
Ik kan de video niet bekijken, erg jammer op youtube en op Spotify gaat die niet open
Log in om reacties te plaatsen