De Carend Podcast: Mondklachten

Auteur:
10.06.2024
De Carend Podcast: Mondklachten
Auteur:
10.06.2024

Een vaak vergeten klacht in de palliatieve fase; mondklachten en in het specifiek de droge mond. Hoe kunnen we als zorgverleners hier beter op letten? En wat gaat de nieuwe richtlijnen hierin veranderen? We vragen het Annelot, arts-onderzoeker en Ellen de Nijs, verpleegkundig specialist van het LUMC.

Deze podcast is in samenwerking met het Nationaal Programma Palliatieve Zorg II (NPPZ II), een initiatief om de bewustwording van palliatieve zorg te vergroten!

Meer informatie voor zorgverleners:
- Over palliatieve zorg: bekijk het kwaliteitskader hier
- Over mondklachten, bekijk de richtlijn hier

Meer informatie voor patiënten;
- Over palliatieve zorg: klik hier
- Over mondklachten: klik hier

Beluister de Podcast hieronder, via Spotify, Apple Podcast of op je favoriete podcastkanaal.
De Carend Podcast is een wekelijkse podcast over palliatieve zorg. Nick Dekker, internist in opleiding, bespreekt elke week belangrijke thema's zoals proactieve zorgplanning, interculturele palliatieve zorg, zingeving en communicatie en zorg in de stervensfase. Hij gaat in gesprek met tal van betrokkenen zoals medisch specialisten, jonge dokters en verpleegkundigen en ook ervaringsdeskundigen: zowel patiënten als naasten. In dit derde seizoen staat 'Verlichten van Klachten' centraal.

Stel je vragen of geef ons feedback via podcast@carend.nl. Bedankt voor het luisteren en vergeet niet om een beoordeling achter te laten!