De Carend Podcast: Obstipatie

Auteur: Carend Redactie
21.05.2024
De Carend Podcast: Obstipatie
Auteur: Carend Redactie
21.05.2024

Een nieuwe aflevering van de Carendpodcast! Deze keer gaat Nick Dekker met internist oncoloog Sabine Netters in gesprek over obstipatie, een veelvoorkomende klacht tijdens de palliatieve fase. Hoe ontstaat obstipatie en wat kun je eraan doen op niet-medicamenteus en op medicamenteus vlak? De podcast is bestemd voor zorgverleners, maar ook niet-zorgverleners zullen het kunnen volgen.

De Carend Podcast wordt gemaakt met ondersteuning van het Nationaal Programma Palliatieve Zorg. 

Luister de podcast hieronder of via Spotify, Apple Podcast of uw favoriete podcastkanaal.


De Carend Podcast is een wekelijkse podcast over palliatieve zorg. Nick Dekker, internist in opleiding, bespreekt elke week belangrijke thema's zoals proactieve zorgplanning, interculturele palliatieve zorg, zingeving en communicatie en zorg in de stervensfase. Hij gaat in gesprek met tal van betrokkenen zoals medisch specialisten, jonge dokters en verpleegkundigen en ook ervaringsdeskundigen: zowel patiënten als naasten. In dit derde seizoen staat 'Verlichten van Klachten' centraal.

Stel je vragen of geef ons feedback via podcast@carend.nl. Bedankt voor het luisteren en vergeet niet om een beoordeling achter te laten!