Extra webinar over palliatieve zorg bij Corona

Carend Redactie Nov 18, 2021
Extra webinar over palliatieve zorg bij Corona

Op 30 november organiseren we een extra avondwebinar over "Palliatieve Zorg en ACP bij Corona". 

Doelgroepen zijn verpleegkundigen, verzorgenden, verpleegkundig specialisten, maar ook (huis)artsen en arts-assistenten die werken met patiënten op de Covid-cohorten in ziekenhuizen, in de thuiszorg of in verpleeghuizen. Het webinar is inhoudelijk een herhaling van de webinar van vorig jaar, maar met andere sprekers en is op vele punten geactualiseerd.

In dit webinar zullen we ingaan op de specifieke aspecten van palliatieve en terminale zorg bij patiënten met corona, waaronder de soms hoge symptoomlast met benauwdheid, hoesten en onrust. 

We volgen de casus van een patiënte in de eerste lijn, waarbij Advance Care Planning wordt toegepast. Wanneer is ziekenhuiszorg nodig? Wat wordt er afgesproken over de grenzen en de wensen van de behandeling en waarom? Hoe ga je een dergelijk gesprek aan?

Als laatste zullen we alle aspecten van de terminale zorg rond corona bespreken vanuit alle domeinen, waarbij specifieke aandacht is voor de toepassing van zuurstof en optiflow in de terminale fase en er zal ook aandacht zijn voor het nemen van afscheid in de setting van een corona-afdeling. 

Kosten zijn 15 euro voor iedereen (49 euro als je ook accreditatiepunten wil hebben). Studenten betalen 7,50 euro (aanmelden met studentenmailadres).

Rosa Sleddering was lange tijd arts op de corona-afdeling en heeft als aandachtsgebied palliatieve zorg. Sander de Hosson is longarts en lid van het palliatieve team van het ziekenhuis van Assen.

Inschrijven kan hier: doorscrollen tot de een-na-laatste webinar: https://www.carend.nl/webinarsWilt u meer weten over palliatieve zorg bij Corona? Check dan deze uitstekende website van PZNL: https://palliaweb.nl/corona