Nationaal Euthanasie Congres: Fransien van Ter Beek, Sonja Kersten en Sander de Hosson, Dagvoorzitters

Auteur:
10.09.2024
Nationaal Euthanasie Congres: Fransien van Ter Beek, Sonja Kersten en Sander de Hosson, Dagvoorzitters
Auteur:
10.09.2024

Het congres wordt geopend door de gezichten van de drie organiserende organisaties: Fransien van ter Beek (NVVE), Sonja Kersten (Expertisecentrum Euthanasie) en Sander de Hosson (Carend). 

Fransien van ter Beek is sinds 2021 voorzitter van de Raad van Bestuur van de NVVE, de Nederlandse Vereniging voor een Vrijwillig Levenseinde. Eerder was zij onder meer programmamanager van het actieprogramma Zorg voor de Jeugd bij het ministerie van VWS en hoofd voorlichting en communicatie bij de Inspectie voor de Gezondheidszorg. Als student was zij voorzitter van de Landelijke Studenten Vakbond (LSVb).

Sonja Kersten is sinds 2020 bestuurder van Expertisecentrum Euthanasie. Daarnaast is ze lid van de Raad van Toezicht van het IJsselland Ziekenhuis. Kersten was eerder kwartiermaker bij Patiëntenfederatie Nederland. Daarvoor was zij directeur van de beroepsvereniging Verpleegkundigen en Verzorgenden Nederland (V&VN) en vervulde zij diverse directeursfuncties bij het Integraal Kankercentrum Nederland (IKNL, het kennis- en kwaliteitsinstituut voor de oncologische en palliatieve zorg).

Sander de Hosson is longarts in het Wilhelmina Ziekenhuis Assen, columnist over palliatieve zorg voor onder andere LINDA. en is auteur van de boeken 'Slotcouplet' en 'Leven toevoegen aan de Dagen'. Hij is mede-oprichter van Carend en geldt als aanjager van palliatieve zorg in Nederland.