Lezing Tussenland: leven met de dood in je schoenen

Auteur:
09.02.2022
Lezing Tussenland: leven met de dood in je schoenen
Auteur:
09.02.2022

Jannie Oskam is ongeneeslijk ziek en daar schreef ze een prachtig boek over: 'Tussenland, leven met de dood in je schoenen'. Op dinsdag 15 februari vertelt ze daarover tijdens een bijzondere lezing bij Carend. Haar gastheer en interviewer van de avond is Sander de Hosson, longarts.

Jannie beschrijft in haar boek haar eigen ervaringen met haar ziekte, wat zij allemaal tegenkomt, ze vertelt over de medische zorg en de palliatieve zorg. In haar boek verbreedt en verdiept ze haar verhaal door middel van interviews met mede ‘tussenlanders’, met zorgverleners, experts.

Vervolgens onderzoekt zij wat palliatieve zorg kan betekenen.  Palliatieve zorg richt zich op léven met een ongeneeslijke ziekte. Die ziekte grijpt in op alle levensgebieden. Palliatieve zorg biedt zorg en aandacht op al die levensgebieden.  Wat heb je nodig? Wat helpt en wat niet? Wat zijn de mogelijkheden waar je gebruik van kunt maken?

Jannie Oskam heeft mede dankzij haar 30 jaar werkervaring in de zorg een boek geschreven dat veel meer is dan een persoonlijk verslag over een ziekteproces. Zij biedt wegwijzers om ons te helpen niet te verdwalen in dit Tussenland.

De lezing van Jannie Oskam is interessant voor iedereen die meer wil weten over palliatieve zorg, omdat Jannie zowel vanuit het perspectief als patiënt als zorgverleners de problematiek beschouwt. Wees erbij a.s. dinsdag en luister naar de verhalen over palliatieve zorg vanuit het perspectief van een patiënt. Het begint om 20.00 uur is online en is voor iedereen toegankelijk (kosten 7,50 euro).

Inschrijven: https://www.carend.nl/webinars#tussenland-over-leven-met-de-dood-je-schoenen

Meer weten over palliatieve zorg, check deze uitstekende site van PZNL: https://overpalliatievezorg.nl

Jannie Oskam