Op veler verzoek: herhaling webinar herziene richtlijn palliatieve sedatie

Auteur:
19.09.2022
Op veler verzoek: herhaling webinar herziene richtlijn palliatieve sedatie
Auteur:
19.09.2022

De richtlijn 'Palliatieve sedatie' van IKNL is op veel cruciale punten herzien en op 30 juni jl na een jarenlange voorbereiding gepubliceerd.

Gezien de vele wijzigingen organiseerde Carend al eerder een webinar, maar op veler verzoek wordt deze op 15 november a.s. herhaald. De richtlijn is erg relevant voor de beroepsuitoefening.

We zullen de belangrijkste wijzigingen doornemen, waaronder de toegenomen aandacht voor intermitterende sedatie als manier om het lijden in de latere en laatste levensfase te verlichten, de toegevoegde paragraaf over acute palliatieve sedatie en de ruimere indicatiestelling, waar nu met nadruk ook existentieel lijden als refractair symptoom is opgenomen. Ook wordt er in de richtlijn aandacht besteed aan de indicatiestelling van palliatieve sedatie bij dementie.

Sabine Netters, internist-oncoloog zal de richtlijn uitgebreid inhoudelijk bespreken. Eventuele mede gastsprekers worden nog bekend gemaakt.

Het webinar is geaccrediteerd voor alle relevante beroepsgroepen.

Wat? Webinar Herziene Richtlijn Palliatieve Sedatie Wanneer? 15 november 2022 Hoe laat? 20.00 uur tot 22.00 uur Inschrijven: hier