Palliatieve zorg in alle kleuren van de regenboog

Auteur: Carend Redactie
24.01.2022
Palliatieve zorg in alle kleuren van de regenboog
Auteur: Carend Redactie
24.01.2022

Wist je dat mensen die een partner van hetzelfde geslacht verliezen, daarna vaak terug gaan in de kast? En wist je dat mensen uit deze groep vaker zorg mijden vanwege eerdere negatieve ervaringen met de zorg?  

Binnen de palliatieve zorg is er aandacht voor de mens als geheel. Longarts Karin Pool vraagt sinds enige tijd aandacht voor een heel specifiek onderdeel van deze zorg: patiënten met een LHBTIQ+-achtergrond. Op 15 maart zal zij tijdens een webinar ingaan waarom het binnen de zorg in het algemeen en in de palliatieve zorg in het bijzonder belangrijk is om meer kennis te hebben over de achtergronden van deze patiënten.

LHBTIQ+: waar staan al deze letters eigenlijk voor? Oftewel: wat voor diversiteit bestaat er allemaal met betrekking tot gender, sekse en seksuele oriëntatie? En vooral: waarom is het belangrijk voor jou als zorgverlener om hier iets van te weten? We bespreken wat de impact kan zijn op elk van de vier dimensies van palliatieve zorg. Ook gaan we het hebben over 'sensitieve communicatie'.

In dit webinar geeft Karin Pool, longarts en kaderarts palliatieve zorg (en mede oprichter van de stichting  RozeinWit) handvatten hoe je met kleine aanpassingen een groot verschil kunt maken

 Webinar Palliatieve zorg in alle kleuren van de regenboog

Wanneer: dinsdag 15 maart

Hoe laat: 20.00 uur - 22.00 uur

Waar: Thuis, achter je laptop

Inschrijven: https://www.carend.nl/webinars