Podcast Mischa Blok: Leven toevoegen aan de dagen

Auteur: Carend Redactie
25.05.2023
Podcast Mischa Blok: Leven toevoegen aan de dagen
Auteur: Carend Redactie
25.05.2023

Twee maanden geleden publiceerden Els Quaegebeur en Sander de Hosson het boek 'Leven toevoegen aan de dagen'. Inmiddels is de zesde druk van dit boek verschenen en zijn er meer dan 20.000 exemplaren verkocht. In dit boek beschijft Els Quaegebeur aan de hand van vele interviews met De Hosson over de weg van slecht nieuws gesprek tot na de dood en het ongekende belang van palliatieve zorg.

Mischa Blok interviewde Els Quagebeur over palliatieve zorg en haar ervaringen in de dagen dat zij met Sander de Hosson meeliep. Ze kwam haar angst onder ogen en schreef een boek die alle fasen van het sterfproces blootlegt. En wat blijkt? In het echte leven vindt ze het sterven lelijker én mooier tegelijkertijd. Vervolgens besloot ze de dood een vaste plek in haar leven te geven en ging ze in een hospice werken.

Els Quaegebeur (1974) is journalist en columnist. Ze schrijft onder andere voor Het Parool, Vrij Nederland, Opzij en de VARA Gids. In 2006 verscheen haar debuutroman Mijn geheim, het verleidelijke leven van een minnares. In 2013 volgde Bij Starbucks heet ik Amy. Leven in New York City, over haar belevenissen in New York. In 2021 publiceerde ze Zoals Vogels vliegen, een non-fictieboek over twee zusjes die hun ouders, broer en pleegbroertje verloren in de aanslag op MH17.

De podcast is hieronder ingevoegd, maar ook te beluisteren via spotify.