Podcast 'Slecht nieuws ontvangen' met Jannie Oskam

Auteur: Carend Redactie
25.09.2023
Podcast 'Slecht nieuws ontvangen' met Jannie Oskam
Auteur: Carend Redactie
25.09.2023

Jannie Oskam werkte zelf al 30 jaar gewerkt in de zorg en kende de wegen goed. Maar tien jaar geleden veranderde haar leven bij een donderslag na een gemiste diagnose borstkanker waarvoor behandelingen gestart werden en alles weer rustig werd. Tot weer een paar jaar later ze benauwd werd. Toen bleek ze ‘vocht achter de longen’ te hebben, maar ze wist niet eens wat dat was. Het was meteen duidelijk dat er sprake van uitzaaiingen was. Er moest van alles uitgezocht worden, er moest over behandelplannen gesproken worden, maar ze werd vooral steeds zieker. Ineens stond ze oog in oog met de dood, een heftige situatie, maar niemand bood haar een gesprek aan met een palliatief team. Daar heeft ze zelf om moeten vragen. En dat wil ze veranderen. Ze schreef onder meer het boek ‘Tussenland’ over alles wat ze in haar ziektetraject zelf gemist heeft.

Luister deze indringende podcast via spotify, medicast of apple podcast met Jannie over slecht nieuws ontvangen, over zingeving en over het ongekende belang van palliatieve zorg. Ook te beluisteren via bijvoorbeeld castbox, podimo of google podcast.


De Carend Podcast is een nieuwe wekelijkse podcast over palliatieve zorg. Nick Dekker, internist in opleiding, bespreekt elke week belangrijke thema's zoals proactieve zorgplanning, interculturele palliatieve zorg en communicatie en zorg in de stervensfase. Hij gaat in gesprek met tal van betrokkenen zoals medisch specialisten, jonge dokters en verpleegkundigen en ook ervaringsdeskundigen: zowel patiënten als naasten.