Steun bij sterven is niet bij iedereen bekend; soms zitten mensen daarom met de handen in ’t haar

Auteur: Carend Redactie
21.10.2021
Steun bij sterven is niet bij iedereen bekend; soms zitten mensen daarom met de handen in ’t haar
Auteur: Carend Redactie
21.10.2021

Wie terminaal ziek is kan in Nederland stervensbegeleiding krijgen. Sommige patiënten vallen echter buiten de boot, merken verpleegkundigen Milou van Berlo en Mirjam Satink van Pallister Thuiszorg in Aarle-Rixtel. ,,We zien schrijnende gevallen.”

Vorige week nog. ,,We zouden naar Arhem gaan voor een zwangere vrouw die op sterven lag", vertelt Satink. ,,Haar naasten hadden de grootste moeite zorg voor haar thuis geregeld te krijgen, maar we waren al te laat.”

Of neem de 35-jarige man waar ze morgen beginnen met 24-uurszorg, ergens in de buurt van Roermond. Hij is ernstig ziek en uitbehandeld, het ziekenhuis heeft het bed weer nodig voor andere patiënten. ,,Hij heeft een gezin met twee kleine kinderen, waardoor een hospice een lastig verhaal wordt. Maar zijn vrouw is het mes op de keel gezet: binnen een week moet ze ervoor zorgen dat ze een alternatief voor hem heeft geregeld.” 


Lees het hele artikel in het Eindhovens Dagblad: https://www.ed.nl/helmond/steun-bij-sterven-is-niet-bij-iedereen-bekend-soms-zitten-mensen-daarom-met-de-handen-in-t-haar~ab916bc7/?referrer=https%3A%2F%2Fwww.google.com%2F