Waakmand in de thuissituatie

Auteur: Leny Merks
10.06.2022
Waakmand in de thuissituatie
Auteur: Leny Merks
10.06.2022

Mantelzorgers die bij een stervende waken hebben een zware taak, fysiek en emotioneel. Hoe fijn is het dan als zij, op hun beurt, ook een beetje aandacht mogen ontvangen. Medio 2020 bracht die gedachte de initiatiefnemers van Stichting Waakmand Bommelerwaard bij een prachtig idee: we geven hun dierbaren de mogelijkheid ze te verrassen met een extra steuntje in de rug, in de vorm van een waakmand. Die bestond al voor het ziekenhuis, maar niet voor de thuissituatie. De stichting was geboren.

De waakmand is bedoeld om het waken wat te verlichten. De mand is gevuld met een aantal basisartikelen en wordt op maat – leeftijd, persoonlijke situatie, voorkeuren - aangevuld. Denk aan een puzzelboekje, een plaid, een kaarsje, een gedichtenbundel, bad-/douche producten, maar ook fruit en chocola etc. Zo is elke mand een persoonlijk geschenk. Op de site van Stichting Waakmand Bommelerwaard staat precies hoe het in zijn werk gaat.

Misschien denkt u nu: zoiets zou ik in mijn eigen regio ook wel willen (laten) organiseren. Die vraag is vaker bij ons langsgekomen en daarom hebben we een uitgebreide handleiding laten maken waarin stap voor stap uitgelegd staat hoe je het aanpakt. Om deze aan te vragen stuurt u een e-mail naar info@waakmand-bommelerwaard.nl. Daar kunt u ook terecht voor meer informatie.

Lees meer over de Waakmand: 'Een belangrijke zorginnovatie'.

Lees meer over de Stichting Waakmand Bommelerwaard.

Leny-Merks.png

Leny Merks, oprichter van de stichting.