Webinars van Carend in mei en juni bieden inzicht in zorg in de stervensfase

Auteur:
17.04.2024
Webinars van Carend in mei en juni bieden inzicht in zorg in de stervensfase
Auteur:
17.04.2024

Carend organiseert twee leerzame webinars over 'Zorg in de Stervensfase' in mei en juni. Deze online evenementen belichten cruciale aspecten van zorg zoals symptoombestrijding in de stervensfase en palliatieve sedatie.

Op 16 mei wordt het eerste webinar gehouden, getiteld "Zorg in de stervensfase: signalering en symptomen". Dit webinar, gepresenteerd door internist-oncoloog Sabine Netters en verpleegkundig Specialist Metta Bunk, richt zich op het herkennen van de tekenen van naderend overlijden en het optreden van symptomen. Er is ruimschoots aandacht voor de rol van zorgverleners bij het bieden van ondersteuning en zorg tijdens het sterfbed, inclusief het belang van communicatie en medicatie.

Het tweede webinar, gepland voor 16 juni, is getiteld "Zorg in de stervensfase: palliatieve sedatie". Hierin zullen longarts Sander Hosson en huisarts Marike de Meij diverse aspecten van palliatieve sedatie verkennen. Dit omvat onder meer de toepassingscriteria, het onderscheid tussen palliatieve sedatie en euthanasie, en de praktische uitvoering ervan, zowel in het ziekenhuis als in de huisartsenpraktijk.

Beide webinars zijn geaccrediteerd en zijn bedoeld voor een breed scala aan zorgverleners, waaronder artsen, paramedici, geestelijk verzorgers, verzorgenden en verpleegkundigen. Ook andere geinteresseerden zijn van harte welkom om deel te nemen.

Deelnemers die niet live kunnen deelnemen, kunnen zich toch aanmelden en later op een geschikt moment de webinars terugkijken. Dit biedt een flexibele leerervaring die aansluit bij de drukke schema's van zorgprofessionals. Hieronder vind je de link voor meer informatie en inschrijving.


dinsdag 18 juni 2024
20:00 uur
donderdag 16 mei 2024
20:00 uur
Leni van der Kraan
Als ik ervoor kies om op een later moment de webinar te volgen, krijg ik dan nog wel mijn accreditatie punten?
Log in om reacties te plaatsen