Manu Keirse: helpen bij verlies en verdriet

Auteur: Sander de Hosson
09.12.2021
Manu Keirse: helpen bij verlies en verdriet
Auteur: Sander de Hosson
09.12.2021

Op veler verzoek zal Manu Keirse, Hoogleraar Rouw aan de Katholieke Universiteit Leuven op dinsdagavond 18 januari 2022 nogmaals ingaan op het onderwerp rouw. Zijn lezing op 7 december jongstleden was binnen korte tijd uitverkocht en we willen alle mensen die we hebben moeten teleurstellen nog een kans geven om deze lezing mee te maken.

De reacties op zijn eerste webinar waren zonder uitzondering lovend.


Webinar "Helpen bij verlies en verdriet".

Chronische rouw, rouwen om een kind met een beperking of chronisch rouwen om een verlies van een geliefde of kind. Het gaat nooit over, want iedere mijlpaal die je kind niet haalt, haalt jou weer onderuit en dompelt je weer onder in rouw.

Raakt een mens het verdriet over een overleden dierbare ooit kwijt?

“Nee”, zegt Manu Keirse, maar dat hoeft ook niet. Ik spreek tegenwoordig over “verlies overleven” in plaats van “verwerken”, de term die vroeger gangbaar was. Je hoeft de dode niet los te laten. Jullie relatie beëindigt niet, ze verandert alleen van vorm. Wanneer je regelmatig herinneringen blijft ophalen, blijft diegene op een positieve manier leven in je hart.

Hoogleraar Rouw Manu Keirse gaat in dit webinar in op de omgang met verlies en verdriet. En op de rol die zorgverleners hebben in het proces dat mensen die een dergelijk verdriet ondergaan. Een avond vol pakkende verhalen, met ruimte voor vragen, maar ook met gebrek aan antwoorden, omdat die er bij verlies vaak helemaal niet zijn. De lezing begint om 20.00 uur en duurt tot circa 21.00. Aansluitend is er uitgebreid ruimte voor vragen en discussie in de chat.

De lezing is geaccrediteerd voor zorgverleners, maar ook zeer toegankelijk voor niet-zorgverleners of zorgverleners die geen accreditatie wensen. Voor hun zijn de kosten veel lager (accreditatie kost veel geld). Studenten betalen een laag tarief zodat ook zij de kans krijgen om dit inspirerende webinar te volgen.

Nu inschrijven!

Meer lezen over Manu Keirse: lees dit interview met Trouw: https://www.trouw.nl/nieuws/de-levenslessen-van-psycholoog-manu-keirse-luisteren-is-verdraaid-moeilijk~b03cea93/

Dit interview dat Jacobine Geel met hem hield, is ook het bekijken waard: https://kro-ncrv.nl/manu-keirse-over-de-mooie-kanten-aan-rouw

dinsdag 17 januari 2023
20:00 uur