Publiekswebinar 'Nadenken over de toekomst bij longkanker' op donderdagavond 5 oktober

Auteur: Carend webinar redactie
13.07.2023
Publiekswebinar 'Nadenken over de toekomst bij longkanker' op donderdagavond 5 oktober
Auteur: Carend webinar redactie
13.07.2023

Op donderdagavond 5 oktober vindt het gratis publiekswebinar (voor patiënten en naasten, maar ook zorgverleners en andere geïnteresseerden zijn meer dan welkom) over 'Nadenken over de toekomst bij longkanker' plaats.

Uitgezaaide longkanker is een ziekte die veel voorkomt en waarbij je steeds verder achteruit gaat. Een groot deel van de patiënten met longkanker geneest hier niet meer van, daarom is er goede zorg en begeleiding nodig door zorgverleners. Patiënten kunnen in hun latere en laatste levensfase klachten zoals pijn, benauwdheid, vermoeidheid, angst en depressieve gevoelens ervaren. Daarnaast heeft de ziekte veel impact op het werk, op naasten en op hobby’s en sociale activiteiten.

Tijdens dit webinar gaan we in op het belang van proactieve zorgplanning bij deze ziekte: wat is voor jou als patiënt en je naasten nu belangrijk en wat is belangrijk als je steeds verder achteruit gaat? Welke klachten krijg je en hoe kunnen we die zo goed mogelijk behandelen? Wat is er te doen aan benauwdheid? Hoe kijk je naar de toekomst? Welke wensen heb je? Praat je hierover met je zorgverleners en je naasten? 

Sprekers van de avond zijn longarts Judith Herder (Meander Medisch centrum), verpleegkundig specialist longoncologie in opleiding Gerdien Beumer (OLVG west). Ook zal Renée Dubois aansluiten, zij heeft longkanker en is lid van het patiëntenpanel van patiëntenvereniging Longkanker Nederland. Zij zal vertellen wat de ziekte voor haar betekent en hoe zij nadenkt over de toekomst.

De avond is online en gratis toegankelijk. Registratie is wel verplicht.

Het webinar wordt georganiseerd door een samenwerking van Carend, Longkanker Nederland, Palliatieve Zorg Nederland (beheerder van Overpalliatievezorg.nl) en de Patiëntenfederatie.

Longarts Judith Herder