Webinar Mantelzorg op 24 januari

Auteur:
10.11.2022
Webinar Mantelzorg op 24 januari
Auteur:
10.11.2022

Het is vandaag de Dag van de Mantelzorg, waar landelijk veel aandacht voor is. Wij willen u van harte wijzen dat op 24 januari Carend een webinar over dit onderwerp organiseert.

Mantelzorg is alle hulp aan een hulpbehoevende door iemand uit diens directe sociale omgeving. Ook minder intensieve hulp, de hulp aan huisgenoten en de hulp aan instellingsbewoners vallen hieronder. Mantelzorg is hulp die verder gaat dan de zogenoemde ‘gebruikelijke hulp’.

Door de vergrijzing en betere behandelmogelijkheden zal het aantal palliatieve zorg patiënten de komende decennia fors gaan toenemen, waardoor het aantal beschikbare professionele zorgverleners over minder mensen verdeeld kunnen worden.

Hierdoor zal de druk op de mantelzorg gaan toenemen. Het is de vraag hoe we in Nederland ons voorbereiden op deze grote aanstaande veranderingen?

Dian Paasman en Maaike Haan zijn verpleegkundige, beleidsmaker en onderzoeker in dit veld en zullen ons in dit webinar antwoord proberen te geven op belangrijke vragen hoe we ervoor kunnen zorgen dat ook de mantelzorger het hoofd boven water kan houden.

Doelgroep van het webinar zijn zorgverleners, maar zeker ook zorgbestuurder en beleidsmakers.

U kan zich nu al inschrijven. De kosten zijn 15 euro. Studenten betalen 7,50 euro.


maaike haan.jpg

Maaike Haan, onderzoeker aan de Radboud Universiteit

dinsdag 24 januari 2023
20:00 uur