Interculturele palliatieve zorg: adviezen voor betere communicatie over leven en dood

On demand
Geaccrediteerd
Aanmelden

Interculturele palliatieve zorg: adviezen voor betere communicatie over leven en dood

In de maand februari organiseert Carend een drieluik over interculturele palliatieve zorg! Lees hieronder meer over het eerste deel.

Het slechtnieuwsgesprek bij een palliatieve patiënt met een andere culturele achtergrond kan beter. Overal, dus ook in de palliatieve zorg, hebben we te maken met verschillende culturen en verwachtingspatronen. Dit vraagt om een persoonlijke benadering.

In dit webinar richten we ons op de communicatie in de palliatieve zorg en het voeren van een (internationaal) slechtnieuwsgesprek. Er wordt kort aandacht besteed aan theoretische modellen, waarna er veel praktische voorbeelden worden gegeven: niet vertellen of wel vertellen, wel of niet doorgaan met behandelen? Moet je als zorgprofessional iets doen waar je eigenlijk niet achter staat? En omgekeerd: moeten de patiënt en zijn familie maar klakkeloos accepteren wat jij als westerse zorgprofessional normaal vindt? Hoe kies je de juiste woorden en hoe ga je dit gesprek aan? Op al deze vragen geeft Mustafa een eerlijk antwoord.

Mustafa Bulut is geestelijk verzorger en werkzaam in het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis (ETZ) in Tilburg. Daarnaast is hij eigenaar van OBIZ Opleidingsbureau Interculturele Zorg. In dit webinar vertelt hij op pakkende en informatieve wijze hoe je als zorgverlener kunt zorgen voor betere communicatie over leven en dood.

Wij nodigen alle zorgverleners uit, want iedereen heeft in zijn werk te maken met patiënten die een andere culturele achtergrond hebben. Het webinar is daarom ook bedoeld voor een breed publiek: denk hierbij aan zorgverleners uit zowel de eerste, tweede als derde lijn. Daarnaast is dit webinar ook toegankelijk voor naasten of voor patiënten zelf, ongeacht culturele achtergrond. Het webinar is voor zorgverleners geaccrediteerd, maar toegankelijk voor iedereen met interesse in dit onderwerp.

Sprekers

Mustafa Bulut
Geestelijk verzorger (islamitisch) - OBIZ Opleidingsbureau Interculturele Zorg

Accreditatie aangevraagd

V&VN
- 2 punten
ABAN
- 2 punten
SKGV
- 0.5 punt
NAPA
- 2 punten
VSR
- 2 punten
NVDA
- 2 punten
VPTZ
- 0 punt
NVvPO
- 2 punten
AIOS
- 0 punt
POH-GGZ
- 2 punten
Registerplein
- 2 punten
€34,95
Aanmelden
Aanmelden zorgprofessionals
Accreditatie
€9,95
Aanmelden
Aanmelden anderen
Geen accreditatie
€4,95
Aanmelden
Aanmelden studenten
Geen accreditatie

Sprekers