De Carend Podcast: Interculturele palliatieve zorg met Mustafa Bulut

Auteur:
24.01.2024
De Carend Podcast: Interculturele palliatieve zorg met Mustafa Bulut
Auteur:
24.01.2024

Welke rol speelt cultuur in de stervensfase? Hoe kun je als zorgverlener aansluiten bij de wensen van patiënt en familie? Hoe zoek je toenadering?

Een nieuwe aflevering van de Carendpodcast waarin Nick Dekker in gesprek gaat met geestelijk verzorger Mustafa Bulut over rituelen, omgangsnormen en vooroordelen, te beluisteren hieronder of via Spotify of uw favoriete podcastkanaal.

Deze podcast is in samenwerking met het Nationaal Programma Palliatieve Zorg II gemaakt, een initiatief om bewustwording van palliatieve zorg te vergroten.

Meer weten? Webinar op 13 februari

In dit webinar, op 13 februari, richten we ons op de communicatie in de palliatieve zorg en het voeren van een (internationaal) slechtnieuwsgesprek. Er wordt kort aandacht besteed aan theoretische modellen, waarna er veel praktische voorbeelden worden gegeven: niet vertellen of wel vertellen, wel of niet doorgaan met behandelen? Moet je als zorgprofessional iets doen waar je eigenlijk niet achter staat? En omgekeerd: moeten de patiënt en zijn familie maar klakkeloos accepteren wat jij als westerse zorgprofessional normaal vindt? Hoe kies je de juiste woorden en hoe ga je dit gesprek aan? Op al deze vragen geeft Mustafa Bulut een eerlijk antwoord.

Wij nodigen alle zorgverleners uit, want iedereen heeft in zijn werk te maken met patiënten die een andere culturele achtergrond hebben. Het webinar is daarom ook bedoeld voor een breed publiek: denk hierbij aan zorgverleners uit zowel de eerste, tweede als derde lijn. Daarnaast is dit webinar ook toegankelijk voor naasten of voor patiënten zelf, ongeacht culturele achtergrond. Het webinar is voor zorgverleners geaccrediteerd, maar toegankelijk voor iedereen met interesse in dit onderwerp.

Meer weten of aanmelden? Dat kan via deze link.