De palliatieve kit (of palliakit) verspreidt zich over het land

Auteur:
12.02.2024
De palliatieve kit (of palliakit) verspreidt zich over het land
Auteur:
12.02.2024

Carend ontvangt steeds meer berichten dat de Palliatieve Kit (ofwel Palliakit) zich over Nederland verspreidt. In november en december werd bekend dat de palliakit door alle zorgverzekeraars vergoed wordt, mede na acties vanuit Carend.

Vanaf heden is de palliatieve kit beschikbaar in West-Friesland & Noord-Holland Noord en aan te vragen bij alle apotheken van de Coöperatieve Apothekersvereniging West-Friesland (CAWF) en APCON!

Ondersteuning

De palliatieve kit biedt ondersteuning in het zorgen voor mensen thuis in de laatste dagen tot weken van het leven. Het bevat middelen om snel te kunnen handelen wanneer er plotselinge verslechteringen/problemen ontstaan bij mensen in de palliatief/terminale fase. Op deze manier kunnen we huisarts, thuiszorg en de familie ontlasten.

De huisarts kan er met één recept voor zorgen dat de palliatieve kit beschikbaar is. Hierdoor wordt voorkomen dat de huisarts voor alle benodigde middelen een los recept moet uitschrijven én het geeft rust dat de middelen voorhanden zijn.


Foto: Linked-In.

Hanneke
Hopelijk zsm ook in de rest van Nederland aan te vragen!
Saskia Kobes-Jacobs
Zit zelf in de werkgroep palliatieve kit in de regio Haaglanden, ben benieuwd waar deze mooie boxen te bestellen zijn?
Log in om reacties te plaatsen