Nieuw in 2023: gratis publiekswebinars over palliatieve zorg

Auteur: Carend Redactie
16.12.2022
Nieuw in 2023: gratis publiekswebinars over palliatieve zorg
Auteur: Carend Redactie
16.12.2022

Met grote trots mag Carend aankondigen dat wij in 2023 samen met de Patientenfederatie, Palliatieve Zorg Nederland (PZNL) en verschillende patiëntenverenigingen Publiekswebinars over 'een blik op de toekomst' gaan organiseren. Onderwerpen zullen kwaliteit van leven en palliatieve zorg zijn.

Het webinar is bedoeld voor patiënten en naasten, maar ook andere geïnteresseerden zijn van harte welkom. De webinars zijn bedoeld voor meer kennis over de toekomst bij verschillende ziekten en de mogelijkheden die palliatieve zorg hierbij spelen. maar er is ook veel ruimte om vragen te stellen.

Deze webinars zijn bedoeld om het belang van palliatieve zorg te onderstrepen en de kennis over palliatieve zorg bij het publiek te vergroten. Er zullen in 2023 zes van zulke webinars georganiseerd worden, telkens met een andere patiëntenvereniging. De webinar zijn gratis toegankelijk, maar aanmelding vooraf is wel verplicht.

We starten op donderdag 2 maart met het Publiekswebinar 'Palliatieve Zorg bij Nierfalen' in samenwerking met de Nierpatienten Vereniging Nederland. Spreker zal Marjolijn van Buren zijn, zij is internist-nefroloog in het Haga Ziekenhuis in Den Haag en was onder meer voorzitter van de richtlijncommissie Palliatieve Zorg bij Nierfalen. Wilt u zich aanmelden voor dit webinar dan kan dit via deze link.

Komend jaar zullen webinars over 'Palliatieve zorg bij COPD', 'Palliatieve zorg bij hartfalen', 'Palliatieve zorg bij longkanker' en 'Palliatieve zorg bij Parkinson' ook nog volgen. Presentatie is in handen van longarts Sander de Hosson.

Als u op de hoogte gehouden wilt worden over deze publiekswebinars, adviseren we u zich in te schrijven voor de nieuwsbrief van Carend die elke twee weken verschijnt. Aanmelden daarvoor doet u via deze link


donderdag 02 maart 2023
20:00 uur