De Carend Podcast 'Niet dood gaan'

Auteur:
27.02.2024
De Carend Podcast 'Niet dood gaan'
Auteur:
27.02.2024

Claudia kreeg een melanoom met later uitzaaiingen in haar hersenen. Haar werd verteld dat ze niet lang meer zou leven. Tot ze immunotherapie kreeg, als een van de eersten van Nederland. Inmiddels is ze jaren verder en is in haar lichaam geen ziekte meer zichtbaar. De slechte boodschap in het begin veranderde alles, maar ook de goede boodschap later, dat het middel aansloeg, dat ze zou blijven leven had een enorme impact. Hoe pak je het leven op als je langer blijft  leven dan verwacht? In deze podcast praat Carend met Claudia van Deudekom, die over haar ervaringen het boek 'Mijn kanker is een krokodil' schreef (verschijnt in april). Beluister hieronder de podcast, of via spotify of uw favoriete podcastkanaal.


Lees ook dit artikel van Claudia van Deudekom via onze site, waarin ze haar verhaal vertelt.



Deze podcast wordt gemaakt in samenwerking met het Nationaal Programma Palliatieve Zorg II (NPPZ II), een initiatief om de bewustwording van palliatieve zorg te vergroten.

De Carend Podcast is een wekelijkse podcast over palliatieve zorg. Nick Dekker, internist in opleiding, bespreekt elke week belangrijke thema's zoals proactieve zorgplanning, interculturele palliatieve zorg, zingeving en communicatie en zorg in de stervensfase. Hij gaat in gesprek met tal van betrokkenen zoals medisch specialisten, jonge dokters en verpleegkundigen en ook ervaringsdeskundigen: zowel patiënten als naasten. In dit tweede seizoen staat 'Zingeving' centraal.

Stel je vragen of geef ons feedback via podcast@carend.nl. Bedankt voor het luisteren en vergeet niet om een beoordeling achter te laten!