En ik fluister je naam [Carendlied]

Auteur:
01.11.2023
En ik fluister je naam [Carendlied]
Auteur:
01.11.2023



Carend heeft een eigen lied,  En ik fluister je naam. Het was voor het eerst live te horen tijdens de opening van het Carend congres Zorg in de stervensfase. Roos Blufpand, artiest en songwriter, zong en begeleidde zichzelf op de piano en speelde samen met cellist Jurriaan Westerveld. 

Roland Storimans, vrijwilliger in hospice Demeter, nodigde Blufpand een keer uit in het hospice en samen praatten ze over hun ervaringen. Blufpand componeerde de muziek van het lied en samen bedachten ze de tekst. Met zijn pianoleraar, Paul Poulissen, schreef Storimans het piano-arrangement.

Storimans: 'Het lied gaat over het hospice en ontmoetingen met mensen die nog een korte tijd te leven hebben. Dat gaat voorbij woorden. Het lied probeert iets te benoemen wat niet te benoemen valt. Het is mooi dat iedereen daar zijn eigen resonantie in kan vinden. Het is een lied dat tussen de regels door zegt: ga die ontmoeting aan, wees nabij, ook zonder woorden. Dat is het mooie van muziek. Door de muziek van het lied op bladmuziek voor piano en zang uit te brengen beoog ik dat iedereen het lied kan laten klinken op zijn eigen wijze en ook met andere instrumenten.’ 

Blufpand brengt onder haar tweede naam, DANAIA, haar muzikale pareltjes uit die zij speciaal op maat geschreven heeft voor personen, bedrijven en/of stichtingen. Roos wil muziek maken die bijdraagt aan een liefdevollere wereld en zodoende is zij tijdens de eerste lockdown 2020 begonnen met het schrijven van zogenaamde ‘isolatieliedjes’. Zo kon zij in opdracht van allerlei mensen die er behoefte aan hadden hun, soms heftige gevoelens en ervaringen tijden de gedwongen isolatie, vertalen in een mooi liedje. Deze liedjes verschenen zomer 2021 op album onder de noemer ‘Samen alleen’. Het schrijven in opdracht bleek echter zo’n groot succes dat het schrijven op maat nu onderdeel geworden is van Roos’ haar artistieke bezigheden, waardoor er steeds meer songs verschijnen onder haar tweede naam DANAIA.

Carend omarmt het initiatief van Blufpand en Storimans en brengt het lied graag onder de aandacht van alle hospices, Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg en een breder publiek. 

Benieuwd hoe het lied klinkt? Klik hier  of druk hieronder.

Roland Storimans en Roos Blufpand


Marieke Botterman, Jet Wedda en Afke Bohle leverden een bijdrage aan de bladmuziek. Botterman verzorgde de vormgeving, Wedda ontwierp de coverafbeelding en Bohle schreef de begeleidende teksten.

Je kunt de bladmuziek hier downloaden: Bladmuziek_Dig_EnIkFluisterJeNaam_Carend_C3.pdf

Voor vijf euro kun je een fysiek exemplaar kopen, vandaag op het congres bij Roland Storimans of door contact met hem op te nemen: rolandstorimans@gmail.com